13 ακόμα ebooks σε ePUB στο iBookstore από τον Καστανιώτη

13 ακόμα ebooks είναι από σήμερα διαθέσιμα στο iBookstore της Apple από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Τα ebooks είναι σε μορφή ePUB. Η πρόσβαση στο iBookstore γίνεται μέσω της εφαρμογής iBooks, που είναι και η εφαρμογή για την ανάγνωσή τους σε iPad, iPhone και iPod touch. Για τους διαθέσιμους τίτλους κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση. Πρόκειται για λογοτεχνικά βιβλία από τα πιο γνωστά ονόματα των εκδόσεων  και από την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή τους, κάποια μάλιστα λίγες μόνο ημέρες μετά την έντυπη κυκλοφορία τους.

Όπως φαίνεται και στο screenshot, η αναζήτηση στο iBookstore με τις λέξεις-κλειδιά “Εκδόσεις Καστανιώτη”, δηλαδή στο ελληνικό αλφάβητο, άλλη μια συνέπεια της υποστήριξης ελληνικού πληκτρολογίου μετά την αναβάθμιση σε iOS 4.2.1 στις συσκευές της Apple, μαζί με τις σημειώσεις και την αναζήτηση μέσα στο ebook με ελληνικούς χαρακτήρες. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι η αναζήτηση στο iBookstore γίνεται βάζοντας και τον τίτλο του ebook στο ελληνικό αλφάβητο.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμα στο αμερικάνικο, καναδέζικο, αγγλικό, γαλλικό και γερμανικό iBookstore (απαιτείται πιστωτική κάρτα η οποία έχει εκδοθεί στην αντίστοιχη χώρα), καθώς στο ελληνικό κατάστημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η εμπορική διάθεση βιβλίων.

Τα 16 συνολικά ebooks που υπάρχουν στο iBookstore (είχαν ανέβει και άλλα τρία στις 12 Νοεμβρίου) είχαν ήδη αρχίσει να διατίθενται και από το site των εκδόσεων Καστανιώτη (review), όπου οι τιμές τους είναι σαφώς χαμηλότερες καθώς δεν επιβαρύνονται με τα ποσοστά της Apple, ενώ υπάρχουν και οδηγίες για το πώς να διαβαστούν σε iPad, iPhone και iPod touch (δεν απαιτείται κάποια μετατροπή των αρχείων). Τα ebooks που αγοράζονται από το iBookstore μπορούν να διαβαστούν μόνο σε αυτές τις συσκεύες, καθώς η Apple εφαρμόζει δικό της κλείδωμα για τα ebooks. Τα ebooks που αγοράζονται από το site των εκδόσεων Καστανιώτη (που εφαρμόζουν το social DRM) μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή της προτίμησής μας σε όλους τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, smartphones, tablet PC και υπολογιστές (ανεξαρτήτως λειτουργικού), ενώ για το Kindle, που δεν υποστηρίζει αρχεία ePUB, χρειάζεται μια απλή μετατροπή των ebooks σε αρχεία Mobipocket με το δωρεάν πρόγραμμα Calibre.

Θυμίζω ότι στο site των εκδόσεων Καστανιώτη υπάρχουν συνολικά 32 ebooks, εκ των οποίων τα 8 είναι δωρεάν, ενώ στην ηλεκτρονική μορφή του τελευταίου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη Η έβδομη αίσθηση, που κυκλοφόρησε συγχρόνως σε e-book και τυπωμένο βιβλίο μόλιης τη Δευτέρα, μπορεί ο αγοραστείς να ορίσει την τιμή, ακόμα και να το κατεβάσειο δωρεάν.

Διαβάστε επίσης: