Κινητό με οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού και Android από την Onyx (video)

Κινητό με λειτουργικό Android και οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού αναπτύσσει η Onyx, εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών αναγνωστών. Πρόκειται για συσκευή που είναι ακόμα στο επίπεδο του πρωτοτύπου, αλλά ένα βίντεο μας δίνει μια εικόνα της συσκευής σε λειτουργία. Το κυριότερο πλεονέκτημα: η μπαταρία σε πραγματικές συνθήκες χρήσης διαρκεί μια εβδομάδα.

Όπως διαπιστώνουμε και από το βίντεο, η χρήση ηλεκτρονικού χαρτιού σημαίνει ότι η οθόνη είναι ασπρόμαυρη και η απόκριση δεν είναι τόσο γρήγορη όσο έχουμε συνηθίσει με τις οθόνες LCD/LED των κινητών, όπως δηλαδή και στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες.
Η εταιρία κατασκευής των οθονών ηλεκτρονικού χαρτιού, η E Ink, προσπαθεί να τις προωθήσει και σε προϊόντα πέρα από τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες. Το Σεπτέμβριο μάλιστα είχε παρουσιάσει κινητό με δύο οθόνες, μια ηλεκτρονικού χαρτιού και μια LCD, αλλά σε αντίστοιχο στάδιο ανάπτυξης.
Ως τώρα πάντως το ηλεκτρονικό χαρτί, παρά τις εφαρμογές που έχει βρει σε ρολόγια, διαφημιστικές πινακίδες, παλιότερα κινητά κ.ά., χρησιμοποιείται μαζικά μόνο στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες.
Πηγή: ARMdevices.net