Κινητό με δύο οθόνες και ηλεκτρονικό χαρτί παρουσίασε η E Ink στο Βερολίνο

Κινητό με δύο οθόνες, τη μία κλασική LCD εμπρός και την άλλη ηλεκτρονικού χαρτιού πίσω, παρουσίασε ανεπίσημα σε ενδιαφερόμενους κατασκευαστές η E Ink στην έκθεση ηλεκτρονικών IFA στο Βερολίνο. Η E Ink είναι η κατασκευάστρια εταιρία των οθονών ηλεκτρονικού χαρτιού που χρησιμοποιεί σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρονικών αναγνωστών, όπως τα Kindle, Nook και Sony Reader. Το κινητό τηλέφωνο, που εικονίζεται στις δύο του όψεις στη φωτογραφία, δημοσιοποίησε το τεχνολογικό site Stuff.
Δεν πρόκειται για συσκευή που θα κυκλοφορήσει σε αυτή τη μορφή, γι’ αυτό εξάλλου φέρει το logo της E Ink, που δεν κατασκευάζει συσκευές. Είναι ενδεικτική των δυνατοτήτων αξιοποίησης του ηλεκτρονικού χαρτιού. Η ιδέα της E Ink είναι ότι μια δεύτερη οθόνη από ηλεκτρονικό χαρτί στα κινητά μπορεί να είναι χρήσιμη για την απεικόνιση πληροφοριών που ο χρήστης θέλει να έχει συνεχώς μπροστά του, ακόμα και όταν η κύρια οθόνη είναι κλειστή. Ενδεικτικά απεικονίζονται ένα σχεδιάγραμμα χάρτη και QR code που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισιτήριο πρόσβασης σε εκδηλώσεις. Στην οθόνη LCD το μενού που απεικονίζεται παραπέμπει στο λειτουργικό Windows Phone, αλλά αυτό πρέπει να θεωρηθεί απλώς ενδεικτικό. Η οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάγνωση ebooks.
Οικονομία στην μπαταρία

Οι οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια και μόνο όταν αλλάζει το περιεχόμενο που εμφανίζουν. Στη συνέχεια ό,τι απεικονίζεται στην οθόνη διατηρείται ορατό χωρίς να καταναλώνεται επιπλέον ενέργεια από την μπαταρία. Η μπαταρία των σύγχρονων ηλεκτρονικών αναγνωστών με οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού διαρκούν γι’ αυτό έως και 2 μήνες με μία φόρτιση.
Σύμφωνα με το τεχνολογικό site  Slashgear υπήρξε κατασκευαστής στο Βερολίνο που ενδιαφέρθηκε να χρησιμοποιήσει ως μοντέλο τη συσκευή της φωτογραφίας, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποιος.
Στις 30 Αυγούστου το Amazon κατοχύρωσε πατέντα στις ΗΠΑ για αντίστοιχη συσκευή με δύο οθόνες, μία LCD και μία ηλεκτρονικού χαρτιού στις δύο πλευρές της συσκευής.
Η E Ink κατά διαστήματα παρουσιάζει πρότυπες συσκευές που αξιοποιούν την τεχνολογία της, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι αυτές οι ιδέες φτάνουν ως τελικά προϊόντα στην παραγωγή και τα ράφια των καταστημάτων.