Επίσημο: στις 23 Οκτωβρίου η παρουσίαση του iPad Mini

Είναι πλέον επίσημο. Η Apple απέστειλε προσκλήσεις για την παρουσίαση του iPad Mini. Το event θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Η πρόσκληση δεν αναφέρει ρητά το iPad Mini, αλλά το λογοπαίγνιο που περιλαμβάνει είναι σαφές: “We ‘ve got a little more to show you”. 
Το iPad Mini δε θα είναι απαραίτητα η μόνη συσκευή που θα παρουσιαστεί, με το AllThinksD να έχει την πληροφορία ότι θα έχουμε και νέο MacBook Pro 13 ιντσών με οθόνη retina. Τον Ιούνιο η Apple είχε παρουσιάσει το πρώτο MacBook Pro με οθόνη retina, αλλά το laptop ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά με οθόνη 15 ιντσών. Τότε είχαμε επισημάνει πως “το νέο MacBook Pro με οθόνη Retina ξαναφέρνει την ανάγνωση στα laptop“. Στο event της Τρίτης αναμένεται επίσης η ανακοίνωση και νέων εφαρμογών iBooks και iBooks Author.
Σύμφωνα με διαρροές πληροφοριών από τα συστήματα πώλησης καταστημάτων, το iPad Mini θα ξεκινάει από τα €249/$249 για τη συσκευή με WiFi και 8GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Η τιμή είναι -αναμενόμενα για συσκευή Apple- υψηλότερη από τα ανταγωνιστικά tablet PC με Android, όπως το Google nexus 7 που ξεκινά στα €199. Πολλά θα κριθούν στις διαστάσεις και την ποιότητα της οθόνης.  Η οθόνη θα είναι μεταξύ 7 και 8 ιντσών, με πιο πιθανό η Apple να κινηθεί προς τις 7,85 ίντσες, ώστε να υπάρχει διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό και να δικαιολογηθεί και από αυτήν την πλευρά η υψηλότερη τιμή. Το κρίσιμο όμως είναι αν το iPad Mini θα έχει οθόνη retina, κάτι που δεν είναι βέβαιο.