Βίντεο και κινούμενο GIF στο Nook Simple Touch

Εκμεταλλευόμενοι το λειτoυργικό Android του ηλεκτρονικού αναγνώστη Nook Simple Touch, οι πειραματισμοί στο forum XDA Developers συνεχίζονται. Αυτή τη φορά έχουμε αναπαραγωγή βίντεο (με ταχύτητα 240 fps, αρχεία mp4 αλλά καλύτερα flv) με την εφαρμογή Mobi Media Player Pro σε ξεκλείδωτο (rooted) Nook.
Πέρα από την αναπαραγωγή βίντεο σε οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιου, πιο ομαλή είναι η αναπαραγωγή κινούμενων GIF μέσα από τον browser Opera:

Επίσης στο XDA Developers είχε αναπτυχθεί τρόπος ώστε η ταχύτητα ανανέωσης της οθόνης της συσκευής βελτιώνεται δραματικά και φτάνει τις οθόνες LCD που έχουμε στη μεσαία κατηγορία smartphones και tablet PC.

Η ευρύτερη σημασία του πειράματος αυτού είναι πως οι οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που βλέπουμε σήμερα. Ήδη στο Cybook Odyssey όταν ανοίγουμε τη συσκευή υπάρχει animation που δε θυμίζει πια ηλεκτρονικό χαρτί, ενώ, σε πειραματικό επίπεδο, η Bookeen έχει παρουσιάσει την αναπαραγωγή βίντεο σε οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού (υπάρχει και άλλο παράδειγμα) και σε ένα PocketBook 360 Plus έχει αποδειχτεί πως μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι Doom 2.