Μυθικά κέρδη για την Apple και δυναμική αρχή για iTunes U και iBooks Author

Μέσα από τα ερείπια, προβάλλει η Apple….

Τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2011 ανακοίνωσε χτες η Apple. Και τα κέρδη της είναι μυθικά. $13,06 δις κέρδη από $46 δις έσοδα και η ρευστότητα της εταιρείας ξεπερνάει τα $97 δις. Η συνολική αξία των μετοχών της ξεπερνάει το ΑΕΠ της Ελλάδα, αλλά και πολλών άλλω χωρών. Την ίδια περίοδο πουλήθηκαν 15,43 εκατομμύρια iPad (αύξηση 128% σε σχέση με ένα χρόνο πριν) και  37,04 εκατομμύρια iPhone (αύξηση 111%) – και στις δύο περιπτώσεις πρόκετια για υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων. Η κυκλοφορία φτηνών tablet PC και πολλών και φτηνότερων τηλεφώνων με λειτουργικό Android δε φαίνεται να επηρεάζουν τις πωλήσεις και την κερδοφορία της Apple.
Στο μέτωπο των ηλεκτρονικών βιβλίων, η εφαρμογή iTunes U κατέβηκε 3 εκατομμύρια φορές και η εφαρμογή iBooks Author κατέβηκε 600.000 φορές. Και οι δύο εφαρμογές έκαναν δυναμικό ξεκίνημα. Κυκλοφόρησαν μόλις την Πέμπτη και διατίθενται δωρεάν. Αντίθετα, για άλλη μια φορά καμιά αναφορά δεν έγινε για την πορεία του βιβλιοπωλείου της iBookstore, ασφαλή ένδειξη ότι συνεχίζει να υπολείπεται κατά πολύ του Amazon.
Σύμφωνα με τον Tim Cook, διευθύνοντα σύμβουλο της Apple που διαδέχτηκε τον Steve Jobs, το iPad αφαιρεί πωλήσεις από τους υπολογιστές Mac, αλλλά πολύ περισσότερο τα Windows PC. Ανέφερε τέλος πως διπλάσιος αριθμός iPad απ’ ό,τι Mac πουλήθηκε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, προβάλλοντας το iPad ως την καταλληλότερη συσκευή για την εκπαίδευση.