Έτοιμο το iBooks 1.2 με φακέλους, εκτύπωση και περισσότερες εικόνες

Η Apple ανακοίνωσε την αναβαθμισμένη εφαρμογή της iBooks 1.2. Το iBooks είναι η προεγκατεστημένη εφαρμογή για e-books στα iPad, iPhone, iPod touch, μέσα από την οποία μπορούμε να αγοράσουμε, να κατεβάσουμε και να διαβάσουμε τα e-books του iBookstore.

Όπως είχε διαρρεύσει, υπάρχει η δυνατότητα για τη δημιουργία των δικών μας collections, δηλαδή φακέλων με βιβλία, είτε πρόκειται για e-books σε ePUB είτε για τα δικά μας αρχεία PDF που έχουμε περάσει ή κατεβάσει στη συσκευή. Ήδη στο iBooks υπάρχαν δύο collections, μία για τα PDF και μία για τα e-books (δηλ. τα αρχεία ePUB) και αυτοί οι φάκελοι παραμένουν και δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν. Χρήσιμη προσθήκη, ειδικά για όσους έχουν αρκετά βιβλία. Μια έξτρα δυνατότητα σε σχέση με τα collections είναι ότι όταν αποφασίσουμε να διαγράφουμε έναν φάκελο μπορούμε να επιλέξουμε είτε να διαγράψουμε και το περιεχόμενό του (όπως δηλαδή συμβαίνει στους υπολογιστές) είτε να διαγράψουμε μόνο το φάκελο και το περιεχόμενο να παραμείνει στη συσκευή.

Με το iBooks 1.2 μπορούμε επίσης να τυπώσουμε ένα PDF αρχείο ή της σημειώσεις μας μέσω του AirPrint ή εναλλακτικά να τα αποστείλουμε με email. Αυτές οι λειτουργίες δεν ισχύουν για τα e-books σε ePUB λόγω των περιορισμών των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ωραία προσθήκη είναι και η δυνατότητα αυτόματου συλλαβισμού των λέξεων και το κόψιμό τους με μια παύλα για να έχουμε ένα πλήρως στοιχισμένο κείμενο. Στους περισσότερους ηλεκτρονικούς αναγνώστες και τις εφαρμογές, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Το πλήρως στοιχισμένο κείμενοι δίνει ακόμα περισσότερο την αίσθηση του βιβλίου. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει για iOS 4.2 ή νεότερο.

Τέλος, δίνεται πληρέστερη υποστήριξη σε e-books με εικόνες, σε μια προσπάθεια της Apple να κάνει την εφαρμογή της πιο φιλική σε περιεχόμενο όπως τα παιδικά βιβλία, τα βιβλία μαγειρικής ή τα λευκώματα τέχνης.

Η αναβάθμιση αυτή του iBooks έρχεται να συμπληρώσει τις νέες δυνατότητες που έδωσε το iOS 4.2 για τα e-books στα ελληνικά, που επέτρεψε τόσο την αναζήτηση και τις σημειώσεις με ελληνικό πληκτρολόγιο όσο και την ανάγνωση ενός e-book στα ελληνικά από τη συσκευή (VoiceOver/Text-to-Speech).

Για εξαντλητικές, βήμα βήμα οδηγίες για τη χρήση του iBooks 1.2 δείτε το άρθρο στο Mac Life.

Διαβάστε επίσης: