15 εκατομμύρια tablet PC θα μοιράσει στα σχολεία η Τουρκία, ίσως σε συνεργασία με Microsoft, Apple

15 εκατομμύρια tablet PC σχεδιάζει να μοιράσει στα σχολεία της η Τουρκία και ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, επισκέφτηκε τη Microsoft και την Apple στις ΗΠΑ για να συζητήσει την πιθανότητα συνεργασίας, αναφέρει σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολία. Ο Τσαγκλαγιάν θέλει Microsoft και Apple να συνεργαστούν με τουρκικές εταιρείες για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Σε συνάντηση με μη κατονομαζόμενο αντιπρόεδρο της Microsoft, η εταιρεία δήλωσε τη διαθεσιμότητά για συνεργασία με τουρκικές επιχειρήσεις για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα διανομής tablet PC. Η Microsoft πάντως δε διαθέτει τέτοιες συσκευές ούτε έχει ανακοινώσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για tablet PC. Η Apple, σε αντίστοιχη συνάντηση και πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, έδειξε επίσης πρόθυμη αναφέροντας τη δυνατότητα τουρκικές επιχειρήσεις να πάρουν μέρος στην κατασκευή αξεσουάρ για iPad και iPhone.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg μάλιστα, φέρεται και η Intel να έχει συμμετάσχει σε αντίστοιχες συζητήσεις, ενώ οι όροι που θέτει η τουρκική κυβέρνηση προβλέπουν παραγωγή των tablet PC στη χώρα, κάτι αρκετά δύσκολο.

Τα σχέδια για τη διανομή 15 εκατομμύρια tablet PC στην Τουρκία, με πληθυσμό σήμερα περίπου 74 εκατομμύρια, είναι μέρους του ευρύτερου σχεδίου FATIH (ακρωνύμιο στα τουρκικά για το “Κίνημα για την Ενίσχυση των Ευκαιριών και τη Βελτίωση της Τεχνολογίας), που ξεκινώντας από φέτος θα διαρκέσει 3 χρόνια και θα κοστίσει 1.2 δις ευρώ (3 δις τουρκικές λίρες). Στόχος του προγράμματος, που αφορά την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι η δημιουργία υποδομών internet σε 600.000 τάξεις με τη διανομή laptop, η παροχή online μαθημάτων στους τομείς των υπολογιστών και των ξένων γλωσσών, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες ή που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, η αντικατάσταση των τυπωμένων βιβλίων με ηλεκτρονικά και η επιμόρφωση των διδασκόντων.

Διαβάστε επίσης: