+1 και για το Google Books και εμφάνιση στο προφίλ στο Google+

Την υπηρεσία +1 (“συν ένα” ή “plus one”), αντίστοιχη με το like του Facebook, ενεργοποίησε η Google και για τα βιβλία που είναι καταγεγραμμένα στο Google Books. Όταν βρισκόμαστε στην περιγραφή ενός βιβλίου, καθώς και όταν το διαβάζουμε μπορούμε να πατήσουμε +1, ενώ αντίστοιχα βλέπουμε και πόσοι άλλοι έχουν “ψηφίσει” το βιβλίο. Τα βιβλία με +1 εμφανίζονται συγκεντρωμένα στο προσωπικό μας προφίλ στο Google+ στη σελίδα +1, αν και δεν εμφανίζονται στη ροή (stream) που βλέπουν οι φίλοι μας στο Google+, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στα like του Facebook (προϋπόθεση είναι να έχουμε εισέλθει στο λογαριασμό μας στη Google). Δείτε ένα παράδειγμα στο προφίλ μου στο Google+. Μπορούμε επίσης να απενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα εμφάνισης στο προφίλ μας στο Google+ των άρθρων και των βιβλίων που έχουμε ψηφήσει. Η χρήση του +1 δεν προϋποθέτει να έχουμε λογαριασμό στο Google+, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δε θα έχουμε στη διάθεσή μας μια συγκεντρωτική λίστα με τα +1 που έχουμε κάνει.

+1 διαβάζοντας ένα βιβλίο

Η ψηφοφορία μέσω του +1 μπορεί να λειτουργήσει ως μια πρόχειρα λίστα με βιβλία που μας ενδιαφέρει να διαβάσουμε ή που θέλουμε να καταγράψουμε για να τα προτείνουμε στους φίλους μας. Δε σχετίζεται  όμως με την προσθήκη ενός βιβλίου στη βιβλιοθήκη μας στο Google Books. Επίσης, +1 δεν μπορεί ακόμα να γίνει κατευθείαν από τη σελίδα αποτελεσμάτων της αναζήτησης με το Google.

+1 στη σελίδα περιγραφής ενός βιβλίου

Η νέα αυτή δυνατότητα για τα βιβλία στο Google Books δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα από τη Google, αλλά δημοσιοποιήθηκε από τον David Saff, προγραμματιστή της Google, σε ανάρτηση στο προφίλ του στο Google+.

To Google+ είναι νέα υπηρεσία της Google, αντίστοιχη με το Facebook.