Χρεοκόπησε και η κατασκευάστρια εταιρεία του ηλεκτρονικού αναγνώστη Cool-ER






Περίοδος χρεοκοπιών για τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών αναγνωστών. Μετά τη χρεοκοπία της iRex και τη μάλλον οριστική ακύρωση του Que της Plastic Logic, είναι, απ’ ό,τι φαίνεται, η σειρά της Interead να χρεοκοπήσει. Η Interead είναι η εταιρεία πίσω από τους e-readers Cool-ER, που εισάγονται και στην Ελλάδα.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, η Interead δεν έβγαλε κάποια επίσημη ανακίνωση – στο site της μάλιστα φαίνεται να μην έχει αλλάξει τίποτα. Όμως, η χρεοκοπία είναι η απάντηση που δόθηκε από το εταιρικό email σε αίτημα πελάτη για τεχνική υποστήριξη. Εξάλλου, δεν είναι πια δυνατή η παραγγελία από το site του Cool-ER.

Το, εμφανισιακά τουλάχιστον σίγουρα πολύ cool, Cool-ER είναι το τελευταίο θύμα του πολέμου τιμών που ξεκίνησε με τις μειώσεις τιμής για τα Kindle (2, DX) του Amazon, το Nook της Barnes & Noble και τους Readers της Sony. Το Cool-ER εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, αλλά είναι θέμα τι θα γίνει με την υποστήριξη και την αναβάθμιση του firmware της συσκευής, καθώς και με τη λειτουργία του αντίστοιχου online βιβλιοπωλείου, μετά τη χρεοκοπία της κατασκευάστριας εταιρείας.

*Update 14.07.2010: Επιβεβαιώνεται η χρεοκοπία της Interead, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τον ηλεκτρονικό αναγνώστη Cool-ER. Είχε κατατεθεί αίτημα χρεοκοπίας στα τέλη Μαρτίου σε δικασήριο του Λίβερπουλ, που έγινε δεκτό στις 8 Ιουνίου. Τα site της Interead (coolerbooks.com and coolreaders.co.uk)παραμένουν ενεργά, αλλά δεν μπορούν να γίνουν παραγγελίες. Η εταιρεία δεν έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση.