Τρεις ενδιαφέρουσες ιδέες για την ηλεκτρονική ανάγνωση στο νέο Kobo Arc (video)

Το Arc είναι το νέο tablet PC με Android του Kobo. Και ως εταιρία που η βασική της δραστηριότητα είναι η ηλεκτρονική ανάγνωση, το Kobο φρόντισε να ενσωματώσει τρεις ενδιαφέρουσες ιδέες στο tablet PC του, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή: Good E-Reader

Η πρώτη είναι τα tapestries ή ταπισερί και υφαντά στα ελληνικά. Είναι πολύ κοντά σε αυτό που γνωρίζουμε ως φακέλους στο Android, αλλά μέσα σε κάθε φάκελο/ταπισερί μπορούμε να αποθηκεύσουμε widgets. Δεν είναι απλώς εικονίδια που λειτουργούν ως συντομεύσεις για εφαρμογές και σελίδες στο internet. Προσφέρουν προεπισκόπηση του περιεχομένου της σελίδας στο internet (με thumbail, όχι απλά κάποιο εικονίδιο) και μπορούμε να προσθέσουμε και πραγματικά widgets εφαρμογών, αλλά και των e-books που διαβάζουμε. Μια σαφώς καλύτερη ιδέα από τους απλούς φακέλους που προσφέρει σήμερα το Android και τα iPhone και iPad. Πέρα από τη θεματική οργάνωση εφαρμογών, bookmarks κλπ, είναι σωστή η διάγνωση του Kobo πως όταν λέμε ηλεκτρονική ανάγνωση δεν εννοούμε μόνο e-books, αυτά “υφαίνονται” μαζί με άλλες πηγές περιεχομένου, όπως οι σελίδες στο internet.
Η δεύτερη ιδέα του Kobo ήταν να δημιουργήσει ένα article mode για τις σελίδες στο internet, ώστε να αναδεικνύεται το κείμενο χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας από το γραφικό περιβάλλον του site και τις διαφημίσεις. Μοιάζει αρκετά με αυτό που κάνουν πρόσθετα για τους browser των υπολογιστών, όπως τα Readability, Evernote Clearly, Instapaper και άλλα, μόνο που εδώ το Kobo το έχει ενσωματώσει στον browser του tablet PC.
Ο τρίτος τομέας που το Kob δίνει κάτι καινούργιο στο Arc για την ηλεκτρονική ανάγνωση είναι η ανακάλυψη νέου περιεχομένου με βάση ό,τι έχουμε αποθηκεύσει σε μία ή όλες από τις ταπισερί μας. Αν έχουμε αποθηκεύσει εκεί ένα e-book, βρίσκουμε στο “Discover” στο κάτω μέρος της οθόνης συναφείς με το θέμα του βιβλίου σελίδες στο internet, εικόνες, άρθρα της Wikipedia κλπ. Για να είναι βέβαια πραγματικά χρήσιμα όλα αυτά, θα πρέπει να βασίζονται και σε έναν δυνατό αλγόριθμο από την πλευρά του Kobo.
Δεν είναι κάτι το επαναστατικό, αλλά και οι τρεις καλές ιδέες που θα άξιζε να δούμε και σε άλλα tablet PC και κινητά.