“Το μεγάλο ταξίδι του μικρού αστεριού”, παιδικό παραμύθι εφαρμογή από τους δημιουργούς του iSouvlaki

Νέα εφαρμογή-ebook από την Playcompass Entertainment. Πρόκειται για το παιδικό παραμύθι “Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία: Το μεγάλο ταξίδι του μικρού αστεριού” (A Christmas Story: Little Star’s Great Journey) στη σειρά PadTales που διατίθεται από το iTunes της Apple για $1.99 (αυτή τη στιγμή τρέχει έκπτωση 50%). Η εφαρμογή είναι για iPad, iPhone και iPod touch (iOS 3.1.2 ή νεότερο).

Το παραμύθι είναι για ένα μικρό αστέρι που αποφάσισε να αφήσει τη γειτονιά του και να ανακαλύψει τον κόσμο και μέσα από αυτό το ταξίδι αποκτά γνώσεις, εμπειρίες και τελικά και έναν καινούργιο φίλο.

Το κείμενο και η φωνή είναι μόνο στα αγγλικά προς το παρόν. Το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί/ακουστεί με τρείς τρόπους: ηχογραφημένη αφήγηση από τη συσκευή, ηχογραφημένη αφήγηση και παράλληλη ανάγνωση ή ανάγνωση από τον χρήστη της εφαρμογής. Περιλαμβάνεται πλούσιο animation για να είναι ελκυστικό, ενώ οι εικόνες είναι πραγματικά καλοσχεδιασμένες και ελκυστικές για αναγνώστες κάθε ηλικίας. Η ιστορία και η εικονογράφηση είναι της Σοφίας Σπιρλιάδου.

Η Playcompass Entertainement έχει γίνει γνωστή από την επιτυχία του παιχνιδιού-εφαρμογή iSouvlaki, αλλά έχει μπει δυναμικά και στο χώρο τον παιδικών παραμυθιών. Δικό της είναι η ελληνόφωνη εφαρμογή-παραμύθι “Η ωραιότερη μέρα του καλοκαιριού“, η πρώτη εφαρμογή-ebook στα ελληνικά, καθώς και το ρωσικό παραμύθι Mavka (μόνο αγγλικά, δωρεάν). Η ίδια ομάδα βρίσκεται πίσω από τη μετατροπή του παιδικού βιβλίου “Ένα καινούργιο ζωάκι” σε εφαρμογή για το iTunes. Μια πλούσια και πρωτοπόρα δράση, πόσο μάλλον που μια εταιρεία τεχνολογικής προέλευσης μπαίνει στο δύσκολο χώρο του παιδικού βιβλίου.

Μαζί με την τελευταία τους εφαρμογή-ebook ανέβηκε στο iTunes και ένα περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι, το Happy Planet (μόνο αγγλικά), που υποστηρίζεται από περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η τιμή του είναι στα €0.76 (έχει έκπτωση 50% για την περίοδο των εορτών).

Διαβάστε επίσης: