Το ιστορικό “αλφαβητάριο”, δωρεάν εφαρμογή-ebook για iPad, iPhone από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Άρχισε να διατίθεται σήμερα στο iTunes από τις εκδόσεις Καστανιώτη η εφαρμογή-ebook “αλφαβητάριο” για iPad, iPhone και iPod touch. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και από το ελληνικό App Store του iTunes. Πρόκειται για το ιστορικό “αλφαβητάριο”, το βιβλίο για την εκμάθηση της αλφαβήτου από τα παιδιά της Α’ Δημοτικού που πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1956 και έμεινε γνωστό για τις εικονογραφήσεις και τα χαρακτηριστικά του παραδείγματα.

Οι εκδόσεις Καστανιώτη διαθέτουν επίσης e-books στο iBookstore (αμερικάνικο, καναδέζικο, αγγλικό, γαλλικό και γερμανικό), αλλά και τα e-books που αγοράζονται από το site των εκδόσεων (review) διαβάζονται επίσης σε iPad, iPhone και iPod touch μέσω της εφαρμογής iBooks ή άλλης εφαργμοής που υποστηρίζει αρχεία ePUB.

Η περιγραφή της εφαρμογής από τις εκδόσεις Καστανιώτη:

Για πρώτη φορά σε ψηφιακή έκδοση κυκλοφορεί το περίφημο Αλφαβητάριο των παιδικών μας χρόνων! Το αναγνωστικό που μας συνόδευε στα θρανία της Α΄τάξης του Δημοτικού ζωντανεύει πλέον στις οθόνες κάθε νοσταλγικού και ονειροπόλου αναγνώστη, και μαζί του αναβιώνουν όλοι εκείνοι οι θρυλικοί ήρωες που πυροδότησαν κάποτε τη φαντασία του: η Λόλα, ο Μίμης, η Έλλη, η Άννα και τα παιχνίδια τους, οι χάρτινοι φίλοι που μας χάρισαν ανιδιοτελώς τα γράμματα και τις λέξεις, έρχονται και πάλι στη ζωή μας, σαν να μην έφυγαν ποτέ, σαν να περίμεναν την ευκαιρία να μας φανερώσουν το μυστικό που έκρυβαν τότε που μας συντρόφευαν: ότι η αγάπη για τη γνώση, τους ανθρώπους και τη ζωή δεν χάνεται ποτέ, αλλά ξαναγεννιέται πιο δυνατή κάθε φορά που ανασύρουμε από τη μνήμη μας την πρώτη στιγμή που την αισθανθήκαμε, στις μαγικές σελίδες του πρώτου μας βιβλίου.

Διαβάστε επίσης: