Το Δεκέμβρη εφαρμογές Sony Reader για iPhone και Android


Η Sony ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβρη θα ξεκινήσει η διάθεση εφαρμογών Sony Reader για iPhone  και συσκευές Android. Oι εφαρμογές θα επιτρέπουν την αγορά και το κατέβασμα e-books από το Sony Reader Store, ενώ θα υποστηρίζονται σελιδοδείκτες, υπογραμμίσεις και σημειώσεις, καθώς και συνχρονισμός ανάμεσα στην εφαρμογή και του software της Sony για υπολογιστές. Η εφαρμογή για το iPhone θα λειτουργεί σε iOS 4 ή νεότερο και η εφαρμογή για Android σε λειτουργικό Android 1.6 ή νεότερο

H Sony δεν αναφέρει αν θα μπορεί να διαβάζει κανείς στην εφαρμογή e-books από άλλες πηγές που έχουν το ίδιο είδος κλειδώματος με αυτό που χρησιμοποιεί η εταιρεία, το Adobe DRM, όπως γίνεται και με τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Sony Reader. Επίσης, δεν αναφέρεται αν εφαρμογή για iPhone θα λειτουργεί και στο iPad. Συγχρονισμός ανάμεσα στις εφαρμογές Sony Reader και τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Sony Reader δεν είναι εκ των πραγμάτων εφικτός, τουλάχιστον χωρίς τη μεσολάβηση υπολογιστή, καθώς οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες της Sony, εκτός από τον PRS-950, που κυκλοφορεί μόνο στις ΗΠΑ, δε συνδέονται με το internet.

Ήδη πολλά online βιβλιοπωλεία e-books, όπως το Amazon, το Barnes & Noble και το Kobo, κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό εφαρμογές για iPhone, iPad και Android.

Διαβάστε επίσης: