Τον ηλεκτρονικό αναγνώστη LumiRead ανακοινώνει η Acer στο Βερολίνο


Δε θα είναι τελικά μόνο το Samsung Galaxy Tab που θα προσπαθήσει να προσελκύσει όσους ενδιαφέρονται για την ηλεκτρονική ανάγνωση στην έκθεση IFA στο Βερολίνο την ερχόμενη βδομάδα. Η Acer θα παρουσιάσει στην έκθεση το δικό της ηλεκτρονικό αναγνώστη, τον LumiRead, και τον θα θέσει μάλιστα σε κυκλοφορία, τουλάχιστον στη Γερμανία, τον Οκτώβρη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο LumiRead θα έχει οθόνη e-ink 6 ιντσών με ανάλυση 800×600, θα συνδέεται στο ίντερνετ μέσω WiFi και 3G και θα έχει μνήμη 2GB (για έως 1500 e-books), που μπορεί να επεκταθεί με κάρτα microSD. Οι μορφές αρχείων που θα υποστηρίζονται είναι PDF, ePUB, TXT, HTML, MOBI, RTF, DOC και CHM, καθώς και MP3 για audio books. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του LumiRead, μοναδικό για e-reader, είναι το ενσωματωμένο scanner για καταγραφή αριθμών ISBN, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτά που υπάρχουν στα ταμεία στα σουπερμάρκετ, που θα επιτρέπει την αποθήκευση του ISBN για να εντοπίσετε στη συνέχεια το ίδιο βιβλίο σε e-book. Τέλος, θα διαθέτει QWERTY πληκτρολόγιo και θα υποστηρίζει τις σημειώσεις πάνω στα e-books.

Το barcode scanner του LumiRead

Η Acer θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα e-books σε γλώσσες πέρα από τα αγγλικά. Έτσι, έχει ήδη φτάσει σε συμφωνία με το Barnes & Noble για διάθεση βιβλίων, αλλά υπόσχεται επίσης μια από τις μεγαλύτερες συλλογές e-books στα γερμανικά. Στη Γερμανία θα συνεργάζεται με το online βιβλιοπωλείο Libri.de, στην Κίνα με το Founder και γίνονται διαπραγματεύσεις για συνεργασία με e-bookshops με βιβλία στα γαλλικά και στα ιταλικά.

Η τιμή του θα είναι, σύμφωνα με τις σχετικές διαρροές, στα 250 ευρώ ($316), αν και δεν είναι βέβαιο ότι αυτή θα είναι και η τελική τιμή που θα ανακοινωθεί. Και παρόλο που τα $316 δεν είναι καθόλου λίγα, ειδικά συγκρινόμενα με τα $189 του νέου Kindle με 3G (που όμως αν το παραγγέλνατε στην Ελλάδα με τους δασμούς θα έφτανε σχεδόν στα 225 ευρώ), για τις συσκευές που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και αυτά που προσφέρει ο LumiRead είναι μια σοβαρή πρόταση και η τιμή δεν είναι εξωπραγματική για τα σημερινά δεδομένα.

Teaser video από την Acer στη Γερμανία

Πηγές: Engadget, electronista