Τη διάθεση ebooks από το νέο site τους ξεκίνησαν οι Εκδόσεις Διόπτρα

Τη διάθεση των ebooks τους από το επανασχεδιασμένο site τους ξεκίνησαν οι Εκδόσεις Διόπτρα. Τα διαθέσιμα ebooks έχουν τη δική τους σελίδα, ενώ σε κάθε βιβλίο αναγράφεται αν είναι διαθέσιμο σε έντυπη ή/και ηλεκτρονική μορφή και οι αντίστοιχες τιμές. Δίνεται επίσης για κάθε ebook απευθείας link για το κάθε ebook για αγορά από το iBookstore της Apple.
Πέρα από την αγορά και το κατέβασμα των ebooks, μπορούμε ακόμη να αγοράσουμε και να δωρίσουμε σε κάποιον άλλο ένα ebook ή έντυπο βιβλίο. Για το ebook αρκεί να συμπληρώσουμε μόνο το email του. 

Τα 83 ebooks είναι σε μορφή ePUB, με εξαίρεση τη συλλογή σκίτσων “Κρίση και 13” του ΚΥΡ που διατίθεται σε PDF και παιδικά βιβλία, και στο site των εκδόσεων είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, όπως αναφέρεται και στο βοηθητικό οδηγό που έχουν δημιουργήσει οι Εκδόσεις Διόπτρα. Μπορούν να διαβαστούν σε εφαρμογές που υποστηρίζουν το κλείδωμα, σε όλες τις πλατφόρμες, και στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες με εξαίρεση το Kindle. Οι περισσότεροι ηλεκτρονικοί τίτλοι της Διόπτρας κοστίζουν €9,99 ή €11,99.
Το νέο site της Διόπτρας έχει σε εμφανή θέση την παρουσία της σε Facebook και Twitter, ενώ πλέον περιλαμβάνει το εταιρικό blog του εκδοτικού οίκου. Επιπλέον, μπορεί κανείς να περιηγηθεί τον κατάλογο ανά θεματική ενότητα ή συγγραφέα, να δει τις προσφορές και τις προγραμματιζόμενες επισκέψεις ή να επισκεφτεί τα θεματικά site, όπως αυτό για το αστυνομικό μυθιστόρημα.

Τα ebooks της Διόπτρας διατίθενται επίσης από το iBookstore της Apple (αγορά και ανάγνωση με την εφαρμογή iBooks) και τα ελληνικά ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία (κλείδωμα Adobe, για συμβατές εφαρμογές και συσκευές.