Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου το νέο iPad 3

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα παρουσιάσει η Apple στο Σαν Φραντσίσκο το νέο iPad, που πιθανότατα θα ονομάζεται iPad. Η πληροφορία προέρχεται από το τεχνολογικό site AllThingD, που ανήκει στον όμιλο της Wall Street Journal και το οποίο συχνά επιλέγει η Apple για να διοχετεύσει τις διαρροές της. Δεν πρόκειται δηλαδή για άλλη μια φήμη σε σχέση με το iPad 3.

Το νέο iPad θα είναι διαθέσιμο μια βδομάδα περίπου μετά την παρουσίασή του, όπως συνέβη και με το iPad 2.

Ως προς τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του νέου iPad, το AllThingsD εκτιμά ότι το μέγεθος δε θα αλλάξει (δε θα έχουμε iPad 7 ιντσών), αλλά έχει γρηγορότερο επεξεργαστή και γρηγορότερα γραφικά, καθώς και οθόνη Retina με ανάλυση 2048×1536 “ή κάτι κοντά σε αυτήν” την ανάλυση. Είναι δηλαδή πιθανό, παρόλο που θα βελτιωθεί η ανάλυση του iPad, να μη φτάσει το επίπεδο του iPhone.

Η οθόνη Retina θα είναι μια σημαντική αναβάθμιση για το iPad, καθώς πέρα από την υψηλότερη ανάλυση διαθέτει τα πιο φυσικά χρώματα από τις διαθέσιμες τεχνολογίες οθονών. Θα κάνει επίσης καταλληλότερη τη συσκευή για την ηλεκτρονική ανάγνωση, παρόλο που από τη σκοπιά της επιβάρυνσης των ματιών και πάλι δε θα μπορεί να συγκριθεί με το ηλεκτρονικό χαρτί.

Καθώς δε φαίνεται πιθανή η κυκλοφορία iPad μικρότερων διαστάσεων, ενδιαφέρον έχει αν η Apple θα αποκτήσει παρουσία και στις οικονομικότεριες κατηγορίες ακολουθώντας το μοντέλο του iPhone: διατηρώντας το iPad 2 και διαθέτοντάς το σε χαμηλότερες τιμές για να ανταγωνιστεί ευθέως τα tablet PC 7 ιντσών με Android, όπως το Kindle Fire, που ξεκινούν από τα $200.