Τα ηλεκτρονικά συγγράμματα (σωστά) αναβάλλονται

Δε θα πραγματοποιηθεί σύντομα η αντικατάσταση των έντυπων συγγραμμάτων από ηλεκτρονικά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα. Η κυβέρνηση, που εξέταζε το ενδεχόμενο να καταργήσει τη δωρεάν διανομή των έντυπων συγγραμμάτων και να τα αντικαταστήσει από ηλεκτρονικά από το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, προσανατολίζεται τώρα στην επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών με τους εκδότες για τα υπάρχοντα, έντυπα συγγράμματα. 
Επίσης σύμφωνα με Τα Νέα, δεν έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να γίνεται διανομή σημειώσεων των καθηγητών αντί για διανομή βιβλίων, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος διανομής συγγραμμάτων “Εύδοξος”. Πάντως, η έμφαση του δημοσιεύματος είναι σε περιπτώσεις υπερτιμολογήσεων συγγραμμάτων, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για πίεση στις τιμές τους, ενώ οι σημειώσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν ολοκληρωμένο σύγγραμμα.
Τόσο η δημιουργία ηλεκτρονικών συγγραμμάτων όσο και οι συζητήσεις μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και εκδοτών δε φαίνεται να έχουν προχωρήσει, ενώ αύριο πραγματοποιείται η πρώτη ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα “Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα” που στοχεύει στη τη δημιουργία 2.000 ηλεκτρονικών συγγραμμάτων.