Στο App Store η εφαρμογή του graphic novel Logicomix

Το Logicomix σε iPad

Update 23/12: από σήμερα και ως τις 31/12 η εφαρμογή Logicomix διατίθεται σε εορταστική προσφορά στα €1,59 από €3,99

Η εφαρμογή του μαθηματικού graphic novel Logicomix έχει ανέβει στο ελληνικό App Store για iPad, iPhone και iPod touch. Το κείμενο είναι στα ελληνικά και τρέχει σε iOS 3.0 ή νεότερο. Κοστίζει €3.99 και έχει ανέβει από τις Εκδόσεις Ίκαρος, που είχαν εκδώσει και το Logicomix σε έντυπη μορφή στα ελληνικά 2008. Διαβάστε την παρουσίαση του Logicomix από τον “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη”.

Μια σελίδα από το κόμικ στο iPad

Όι Εκδόσεις Ίκαρος σκοπεύουν να διαθέσουν την εφαμοργή και για συσκευές με Android, όταν ενεργοποιηθεί στο Android Market η δυνατότητα πώλησης εφαρμογών από επιχειρήσεις και προγραμματιστές με έδρα την Ελλάδα. Η κυκλοφορία της εφαρμογής στα αγγλικά είναι θέμα των Εκδόσεων Bloomsbury, που έχουν τα δικαιώματα για την αγγλικά γλώσσα.
Ανεξάρτητα από την εφαρμογή, από το iTunes είναι επίσης διαθέσιμη δωρεάν η παρουσίαση “Logicomix: An Epic Search for Truth” (#35 στη λίστα) που είχε κάνει για το κόμικ στα αγγλικά ο Χρίστος Χ. Παπαδημητρίου, συγγραφέας του Logicomix μαζί με τον Απόστολο Δοξιάδη. Για να δείτε και να ακούσετε την παρουσίαση δε χρειάζεται να έχετε κάποια από τις φορητές συσκευές της Apple. Μπορείτε να κατεβάστε το iTunes στον Windows ή Mac υπολογιστή σας.

ανάγνωση καρέ-καρέ (εδώ στο iPhone)