Στην Ευρώπη το enTourage Pocket eDGe, με δύο οθόνες αφής, ηλεκτρονικού χαρτιού και LCD


Άρχισε να διατίθεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη το enTourage Pocket eDGe, το μικρότερο αδελφάκι του enTourage eDGe. Το enTourage Pocket eDGe έχει τη μορφή βιβλίου, με μια οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού E Ink Vizplex 6 ιντσών (800 x 600) από τη μία πλευρά και μια οθόνη LCD 7 ιντσών (800 x 480) από την άλλη. Και οι δύο οθόνες είναι resistive αφής (χωρίς multitouch), ενώ με τη συσκευή δίνεται και η γραφίδα Wacom Penabled. Το βάρος του είναι 608 γραμμάρια και οι διαστάσεις του κλειστό 19,1 x 13,9 x 2,54 εκατοστά και ανοιχτό 19,1 x 27,9 x 1,3 εκατοστά. Η τιμή του στη Γαλλία και τη Γερμανία είναι €399 και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες. Έχει εσωτερική μνήμη 4GB, κάμερα 2 megapixel, WiFi internet 802.11 b/g, θύρες USB και microSD.

Το λειτουργικό, παρόλο που δε διευκρινίστηκε επίσημα, φαίνεται πως εξακολουθεί να είναι το παλιότερο Android 1.6 (που σημαίνει ανάμεσα στα άλλα και προβλήματα με το Flash), ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση στο Android Market. Υπάρχει ένα κατάστημα με δωρεάν εφαρμογές για το Adobe enTourage eDGe, αλλά πρόκειται βέβαια για ένα κλάσμα του περιεχομένου του Android Market. Πάντως, το ξεκλείδωμα της συσκευής γίνεται εύκολα, οπότε υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη Android εμπειρία.

demo video

Ως προς την οθόνη για την ηλεκτρονική ανάγνωση τα πάει αρκετά καλά, υποστηρίζει σημειώσεις κλπ που γίνονται αρκετά εύκολα με τη χρήση της γραφίδας, αν και μπορείτε να γυρίσετε τη σελίδες μόνο με τα κουμπιά. H οθόνη είναι Vizplex της E Ink  και όχι η νεότερη Pearl (όπως στα Kindle και τα Sony Reader),  αν και οι περισσότεροι e-readers έχουν ακόμα Vizplex. Το enTourage Pocket eDGe διαβάζει ePUB και PDF και χρησιμοποιεί κλείδωμα DRM και το Adobe Digital Editions, ενώ επίσης υποστηρίζει Το online βιβλιοπωλείο για το enTourage eDGe είναι σχετικά μικρό και ακαδημαϊκά προσανατολισμένο, αλλά μπορείτε να αγοράσετε και από όσα βιβλιοπωλεία χρησιμοποιούν το Adobe Digital Editions.

Η μπαταρία κρατάει 6 ώρες με τη χρήση και της LCD οθόνης και 11 μόνο με την οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού, λίγο καθώς οι περισσότεροι ηλεκτρονικοί αναγνώστες έχουν μπαταρία τουλάχιστον 2 εβδομάδων.

Αρκετά ελαφρύ και φορητό και με τις δύο διαφορετικές οθόνες να το κάνουν ένα προϊόν που είναι μια κατηγορία από μόνο του, Dualbook το ονομάζει η εταιρεία. Η ιδέα είναι να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα τόσο μιας ταμπλέτας όσο και ενός ηλεκτρονικού αναγνώστη.