Σημαντική αναβάθμιση για την εφαρμογή MyeBooks για Android συσκευές (screenshots)

Εφέ γυρίσματος σελίδας
(κλικ για μεγέθυνση)

Σημαντική αναβάθμιση για την εφαρμογή MyeBooks για Android συσκευές. Η εφαρμογή του βιβλιοπωλείου ebooks myeBooks.gr (έκδοση 1.3) αποκτά τις ίδιες δυνατότητες με την αντίστοιχη εφαρμογή για το iPad, την MyeBooks R (έκδοση 1.4), που είχαμε παρουιάσει την προηγούμενη εβδομάδα. Ακολουθούν screenshots και περιγραφεί των νέων δυνατοτήτων της.

Νέα σχεδίαση για το μενού. Bookmarks, σημειώσεις, αναζήτηση, πίνακας περιεχομένων.
Γράφοντας μια σημείωση
Νέο backround για το κεντρικό μενού, επισήμανση του τελευταίου βιβλίου που διαβάζαμε (κάτω), δυνατότητα σύστασης των βιβλίων μέσω email ή Facebook
Σύσταση ενός βιβλίου μέσω Facebook, με δυνατότητα σχολιασμού,
χωρίς να βγούμε από την εφαρμογή.

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικότερα πώς λειτουργεί το κάθε εικονικό κουμπί του μενού όταν διαβάζουμε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, δείτε τα screenshots της αντίστοιχης εφαρμογής για iPad. Η διάταξη των κουμπιών είναι διαφορετική, αλλά ο συμβολισμός κοινός.

Η εφαρμογή μπορεί να διαβάζει ebooks σε ePUB και PDF που είναι κλειδωμένα με Adobe DRM ή που δεν έχουν κλείδωμα, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή των δικών αρχείων που θέλουμε να περάσουμε στη συσκευή μας. Από τις προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής, μπορούμε να ζουμάρουμε τα βιβλία που είναι σε μορφή PDF και να κόψουμε τα περιθώρια (margin cropping) και στη συνέχεια να κλειδώσουμε το ζουμάρισμά τους για όλο το βιβλίο (ή το προσωπικό μας αρχείο). Η εφαρμογή διατίθεται από το Android Market και είναι δωρεάν. Απατεί λειτουργικό Android 2.1 (Eclair) ή νεότερο.

Οι εφαρμογές MyeBooks για Android και iPad αναπτύσσονται από την πλατφόρμα Digibooks4All, που έχει αναπτύξει και την Android εφαρμογή για το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης (αυτή βρίσκεται στην έκδοση 1.0 όμως).

Τι ετοιμάζεται για τις επόμενες εκδόσεις των εφαρμογών
Σε δύο εβδομάδες (τη Μεγάλη Εβδομάδα δηλαδή) θα κυκλοφορήσει δωρεάν lite εκδοχή της εφαρμογής MyeBooks R για iPad. H lite εφαρμογή θα έχει όλες τις δυνατότητες της επί πληρωμή εφαρμογής για e-books σε ePUB και PDF με εξαίρεση την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων κλειδωμένων με Adobe DRM.

Επίσης, για την πρώτη βδομάδα του Μαΐου ετοιμάζεται από τη Digibooks4All η έκδοση 2.0 των εφαρμογών τόσο για iPad όσο και για Android. Ανάμεσα στις βελτιώσεις που σχεδιάζονται είναι η δυνατότητα του εκδοτικού οίκου ή του βιβλιοπωλείου να αποστέλουν μηνύματα (νεα, ανακοινώσεις,
νεες κυκλοφοριες, preview βιβλιων) μέσω της εφαρμογής στους αναγνώστες.

Διαβάστε επίσης: