Προσφορά από σήμερα στα Public Αγ. Δημητρίου για το Cybook Opus

Σύμφωνα με ενημέρωση από τα Public, από σήμερα και για μια βδομάδα το Cybook Opus της Bookeen θα είναι σε προσφορά στα €169 στο καστάστημα Public στον Άγιο Δημήτριο (Athens Metro Mall, Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, Τήλ: 210-9730006). Η προσφορά ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο κατάστημα Public, το οποίο είναι καινούργιο και ανοίγει σήμερα. Η τιμή του Cybook Opus στα υπόλοιπα καταστήματα Public και στο site των εκδόσεων Καστανιώτη παραμένει στα €199 (την είχαν μειώσει πριν 15 μέρες από τα €239).

Το Cybook Opus της Bookeen είναι ένα ηλεκτρονικός αναγνώστης με οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού 5 ιντσών. Δύο χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι ότι είναι εξαιρετικά ελαφρύς, με βάρος 160 γραμμάρια (10 γραμμάρια ελαφρύτερο και από τον αντίστοιχο Sony Reader PRS-350, που κάνει €229) και ιδιαίτερα βολικό στο κράτημα στο χέρι. Έχοντας κάνει hands-on δοκιμή για το Cybook Opus και έχοντας Kindle 3 (το οποίο έχει βέβαια 6 ίντσες και QWERTY πληκτρολόγιο) πρέπει να πω ότι το Cybook Opus ήταν πιο βολικό στο χέρι από το Kindle. Έχει καλή ποιότητα κατασκευής, καθώς είναι της Bookeen, υποστηρίζει αρχεία ePUB και  PDF (κλειδωμένα ή όχι), HTML, TXT, ο προσανατολισμός της οθόνης αλλάζει ανάλογα με το πώς κρατάετε τη συσκευή και υποστηρίζει τα ελληνικά (μενού, τίτλοι αρχείων, κείμενο αρχείων). Έρχεται με προεγκατεστημένα μια σειρά από ξενόγλωσσα e-books, αλλά και 30 ελληνικά e-books (public domain), καθώς και 8 δωρεάν e-books σε ePUB από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Πρόκειται για read-only συσκευή, υποστηρίζονται δηλαδή σελιδοδείκτες, αλλά όχι σημειώσεις, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet.

Αναλυτικότερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της συσκευής, διαβάστε την hands-on παρουσίαση του Cybook Opus από το blog. Από κάτω, δείτε το βίντεο της παρουσίασης.