Προσθήκη και τυπωμένων βιβλίων από το MyeBooks σε site και εφαρμογές

Στην προσθήκη και τυπωμένων βιβλίων προχώρησε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο e-books MyeBooks. Το site του είναι χωρισμένο πια σε δύο ενότητες, μία για τα ηλεκτρονικά και μία για τα τυπωμένα βιβλία. Η δομή και στις δύο ενότητες του site είναι η ίδια, για να μεταβούμε όμως από ένα τυπωμένο βιβλίο στο αντίστοιχο ebook ή αντίστροφα χρειάζεται να αλλάξουμε ενότητα.
Η εφαρμογή MyeBooks για κινητά και tablet PC με λειτουργικό Android θα αναβαθμιστεί και πέρα από τα ebooks θα είναι δυνατή η παραγγελία και τυπωμένων βιβλίων, ενώ θα υπάρξει και εφαρμογή MyeBooks Store αποκλειστικά για τα τυπωμένα βιβλία. Για τις συσκευές με iOS (iPad, iPhone, iPod) η η εφαρμογή για τα e-books δε θα καλύτπει και τα τυπωμένα βιβλία, αλλά επίσης θα ανέβει στο App Store ξεχωριστή εφαρμογή MyeBooks Store για την αγορά τους. Σύμφωνα με τη MyeBooks η διαφοροποίηση αυτή στις εφαρμογές οφείλεται στο ότι η Apple, σε αντίθεση με τα ebooks, δεν επιβαρύνει με προμήθεια τις αγορές τυπωμένα βιβλία. Οι αναβαθμίσεις και οι νέες εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες μέρες.

Τα τυπωμένα βιβλία θα έχουν έκπτωση 10% σε σχέση με την τιμή καταλόγου που ορίζεται από τους εκδότες. Η έκπτωση υπολογίζεται με την ολοκλήρωση της αγοράς, αφαιρούμενη από την τιμή που αναγράφεται στο site. Το κοστος αποστολής με ACS ανέρχεται στα €2,75 για δέμα έως 2 κιλά, ενώ θα οριστεί ποσό πάνω από το οποίο η αποστολή θα είναι δωρεάν. Τέλος, εξετάζεται η δυνατότητα προσφορών (bundles) με συνδυασμό ηλεκτρονικών και τυπωμένων βιβλίων.