Παρουσιάστηκε επίσημα το Android 3.0 Honeycomb και το Android Market Webstore

Το logo του Android 3.0 Honeycomb (“κερήθρα”)

Παρουσιάστηκε σήμερα επίσημα από τη Google το αναβαθμισμένο, ειδικά σχεδιασμένο λειτουργικό για tablet PC Android 3.0 Honeycomb, καθώς και η δημιουργία του Android Market Webstore με όλες τις εφαρμογές διαθέσιμες για προεπισκόπηση με εκτενή περιγραφή, αλλά και αποστολή από τον υπολογιστή στο κινητό. Επιβεβαιώθηκαν  οι νέες δυνατότητες για την εφαρμογή Google Books, αλλά, το πιο ενδιαφέρον, ανακοινώθηκε ότι υποστηρίζονται πια οι αγορές μέσα από τις εφαρμογές.

Η λειτουργία της εφαρμογής Google Books είναι προεγκατεστημένη και σε κεντρικό σημείο στην αρχική οθόνη και οι δυνατότητες όπως παρουσιάστηκαν στην έκθεση CES στις αρχές Γενάρη. Η παρουσίαση των βιβλίων με τη μορφή σειράς εξωφύλλων αξιοποιεί τα νέα 3D γραφικά (RenderScript).

Η κεντρική επιφάνεια εργασίας στο Android 3.0 Honeycomb
Η εφαρμογή Google Books σε εμφανές σημείο.

Οι Android εφαρμογές για κινητά -που χρησιμοποιούνταν καταχρηστικά και σε tablet PC 7 ιντσών-θα τρέχουν και στα tablets με Android 3.0 Honeycomb και έτσι όλες οι γνωστές μας εφαρμογές για ανάγνωση βιβλίων σε συσκευές Android θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη μέρα (π.χ. Aldiko, myeBooks Mobile, Kindle for Android)

Μέσα από το Android Market Webstore μπορούμε πια να δούμε, αλλά και να στείλουμε απευθείας από το PC στη συσκευή μας. Οι αγορές μέσα από την εφαρμογή, χωρίς άνοιγμα του browser, είναι μια σημαντική εξέλιξη, καθώς συνέπαγεται πολύ καλύτερο user experience, χωρίς μάλιστα -προς το παρόν;- την προμήθεια του 30% επί της τιμής που θέλει να παρακρατά η Apple από τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.

Ολόκληρη η παρουσίαση από τη Google

Η έμφαση στο multitasking, με πολλές εφαρμογές ανοιχτές και με εύκολη πρόσβαση από την κεντρική οθόνη, αλλά και με πολλά live widgets και pop-up ειδοποιήσεις αυξάνουν την παραγωγικότητα καθώς συχνά δε μας ενδιαφέρει απλά η ανάγνωση ενός βιβλίου αλλά ο συνδυασμός πηγών και η σύνθεση ενός νέου κειμένου. Ο ανταγωνισμός με το iPad στον τομέα multitasking θα είναι σκληρός.

Διαβάστε επίσης: