Ο “Ριζοσπάστης” σε εφαρμογή για Android

Αναζητώντας εφαρμογές στο Google Play Store (πρώην Android Market) εντόπισα εφαργμογή για την ανάγνωση της καθημερινής εφημερίδας “Ριζοσπάστης” του ΚΚΕ. Η εφαρμογή (δωρεάν) ονομάζεται “Rizospastis Reader” και είναι ανεπίσημη. Την έχει αναπτύξει ο Κώστας Ευταξίας χρησιμοποιώντας το RSS feeds από τη σελίδα του “Ριζοσπάστη” στο internet.

Η λίστα με τα άρθρα μιας κατηγορίας
Από το κεντρικό μενού δίνει πρόσβαση στις θεματικές κατηγορίες της σελίδας. Επιλέγοντας κατηγορία εμφανίζονται τα πιο πρόσφατα άρθρα με χρονολογική σειρά. Πατώντας τον τίτλο πηγαίνουμε στην αντίστοιχη σελίδα. Η εμφάνιση της είναι όπως και οι σελίδες στο internet (η σελίδα της εφημερίδας δε διαθέτει εκδοχή για φορητές συσκευές). Το κάθε άρθρο που διαβάζουμε μαρκάρεται ως αναγνωσμένο. Υπάρχει επίσης ενότητα “Επικοινωνία” που παραπέμπει, μέσα από την εφαρμογή, στο τηλέφωνο, το email και σε χάρτι με τα γραφεία της εφημερίδας.
Πώς εμφανίζεται ένα άρθρο
(στα κινητά δεν είναι ιδιαίτερα αναγνώσιμο κάθετα)
Η εφαρμογή είναι αρκετά απλά, στην πραγματικότητα είναι το site με τη μορφή της εφαρμογής. Όπως λέει και ο δημιουργός της, απλά χρησιμοποίησε τα RSS feeds του site. Έχει δημιουργηθεί τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2011 και έχει κατέβει σε 500 έως 1000 συσκευές.
Ενδιαφέρον έχει, επίσης, ότι, παρόλο που το KKE αποστρέφεται το Facebook και το Twitter, αν και διατηρεί σειρά από site, κάποιος (λογικά) φίλος του κόμματος μπήκε στη διαδικασία να αναπτύξει μια εφαρμογή για τον “Ριζοσπάστη”.