Ο “Αρκούδος” συγκέντρωσε “12 ιστορίες” από το blog του σε ebook και το διαθέτει δωρεάν

Ο Γιάννης “Αρκούδος” (blog, Twitter, Google+) είναι web designer και μπλογκάρει από το Μάιο του 2004, από την αρχή δηλαδή της ελληνικής μπλογκόσφαιρας. Φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να συγκεντρώσει 12 κείμενα, “Δώδεκα ιστορίες” από το blog του και να δημιουργήσει μόνος του ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, ακολουθώντας το παράδειγμα της συλλογής διηγημάτων “Δήγμα Γραφής“.
Στα 12 αυτά κείμενα ο “Αρκούδος” διηγείται σε προσωπικό τόνο και με άμεσο τρόπο περιστατικά και μικρές περιπέτειες. Από τις παραστάσεις και τη συζήτηση στο ταξί ως τα απρόοπτα των αιματολογικών εξετάσεων και ενός καινούργιου υπολογιστή. Ιστορίες προσωπικές και καθημερινές δηλαδή.

Οι “Δώδεκα ιστορίες” του “Αρκούδου” στο Kindle μου

Συγκεντρωμένες σε ένα e-book 55 σελίδων, ιδιαίτερα προσεγμένο στο στήσιμό του, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το blog του “Αρκούδου” στη μορφή που θέλετε, καθώς είναι έτοιμο για ανάγνωση σε όλες τις συσκευές και τις εφαρμογές: PDF, ePUB και mobi για Kindle. Μπορείτε να το διαβάστε επίσης από το αρχείο του issuu που έχω ενσωματώσει στη συνέχεια της ανάρτησης. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου/ιστορίας, υπάρχει link προς την αντίστοιχη ανάρτηση στο blog, όπου μπορείτε να διαβάσετε και τη συζήτηση που έχει γίνει για το κάθε κείμενο και να γράψετε το δικό σας σχόλιο. Το βιβλίο διατίθεται με άδεια Creative Commons.

Το να συγκεντρώσει κανείς κείμενα από το blog του και να τα δημοσιεύσει σε μορφή e-book είναι γενικότερα μια καλή ιδέα. Μέσα από τη συνεχή ροή νέων κειμένων, συχνά κάποια παλιότερα, αξιόλογα άρθρα ξεχνιούνται, ενώ όσοι πρωτοανακαλύπτουν ένα blog με μεγάλο παρελθόν βρίσκονται μπροστά σε μια θάλασσα από κείμενα. Και παρόλο που, όπως επισημαίνει ο ίδιος, ο “Αρκούδος” προσπάθησε αρκετά, καθώς το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά πρόχειρο είναι, είναι κάτι σαφώς εφικτό για έναν blogger.