Ξεπέρασαν τα 1000 ebooks οι πωλήσεις της βιογραφίας του Steve Jobs στα ελληνικά, σύμφωνα με τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησαν οι Εκδόσεις Ψυχογιός στο site iPhoneHellas.gr, οι πωλήσεις της βιογραφίας του Steve Jobs από Walter Isaacson στα ελληνικά ξεπέρασαν τα 1000 αντίτυπα σε ηλεκτρονική μορφή και είναι το ebook με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Εκδόσεων Ψυχογιός:

οι πωλήσεις του ebook του Steve Jobs έχουν ξεπεράσει τα 1000 αντίτυπα ενώ το ποσοστό επί των πωλήσεων του αντίστοιχου έντυπου βιβλίου είναι αρκετά πάνω από το 5%, ένα νούμερο μοναδικό στη χώρα μας, όπου η ηλεκτρονική ανάγνωση δεν είναι και τόσο διαδεδομένη. 

Περίπου το ¼ των ηλεκτρονικών βιβλίων πουλήθηκε την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του βιβλίου. 

Κι αν τα παραπάνω νούμερα σας φαίνονται μικρά, αναφέρουμε πληροφοριακά πως ελάχιστοι από τους μέχρι στιγμής ευπώλητους τίτλους σε ηλεκτρονική μορφή έχουν ξεπεράσει το 0,5% των πωλήσεων του αντίστοιχου έντυπου βιβλίου, ενώ οι πωλήσεις τους σε τεμάχια σπανίως ξεπερνούν τα διψήφια νούμερα. 

Για παράδειγμα, το επόμενο bestseller των Εκδόσεων Ψυχογιός σε ηλεκτρονική μορφή, το Το κορίτσι με το τατουάζ του Stieg Larsson δεν ξεπερνά σε ποσοστό ηλεκτρονικών πωλήσεων το 0.08% έναντι των έντυπων. Το FIREWALL του Henning Mankell, τρίτο κατά σειρά σε ηλεκτρονικές πωλήσεις, έχει ποσοστό πωλήσεων έναντι των έντυπων στο 0.3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα ebooks με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στα βιβλιοπωλεία PERIZITITO.GR και MyeBooks.gr που δημοσίευσε ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης”, η βιογραφία του Steve Jobs ήταν αντίστοιχα στη 2η και 8η θέση. Ο κύριως όγκος πωλήσεων του ebook φαίνεται, επομένως, να έγινε μέσα από το iBookstore, όπου η βιογραφία του Steve Jobs στα ελληνικά βρισκόταν τις περισσότερες μέρες από την κυκλοφορία της στην πρώτη θέση στα best seller. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι Εκδόσεις Ψυχογιός για τις πωλήσεις του ebook και την εικόνα που έχει ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης” για το μέγεθος της αγοράς ηλεκτρονικού βιβλίου στην Ελλάδα, με περισσότερα από 1.000 αντίτυπα η βιογραφία του Steve Jobs είναι όντως το ebook με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα.
Το iBookstore δε δίνει τη δυνατότητα συγκεντρωτικής κατάταξης των ebooks με τις μεγαλύτες πωλήσεις για το σύνολο του 2011.
Η επιτυχία του συγκεκριμένου ebook οφείλεται, πρώτον, στο ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο τυπωμένο βιβλίο, που μάλιστα κυκλοφόρησε λίγο μετά το θάνατο του Steve Jobs, δεύτερον στη διαθεσιμότητά του από το ελληνικό iBookstore, που είναι ενσωματωμένο στην εφαρμογή iBooks και, επομένως, βρίσκεται ήδη εγκατεστημένο στη συντριπτική πλειοψηφία των iPhone, iPod touch και iPad, και, τρίτον, στο ότι το κοινό του βιβλίου είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τις νέες τεχνολογίες.

Το iBookstore άνοιξε για την Ελλάδα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στο Βήμα την προηγούμενη Κυριακή και στον Νίκο Μπακουνάκη ο Θανάσης Ψυχογιός είχε αναφέρει ότι οι πωλήσεις της βιογραφίας του Steve Jobs σε ebook έχουν φτάσει τα 600 αντίτυπα – στοιχεία που φαίνονται σήμερα να ανακλούν παλαιότερο σημείο των πωλήσεων.