Νέα οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού από την E Ink για χρήση σε διαφημιστικά stand

Κάντε refresh στη σελίδα για να ξεκινήσει το animation από την αρχή

Ένα νέο είδος οθόνης ηλεκτρονικού χαρτιού άρχισε να διαθέτει η E Ink, η εταιρεία που κατασκευάζει το 90% των οθονών ηλεκτρονικού χαρτιού στον κόσμο, ανάμεσα σε άλλες και για τις συσκευές Kindle και Sony Reader. Πρόκειται για ηλεκτρονικό χαρτί που δεν προορίζεται για τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, αλλά για διαφημιστικά stand σε καταστήματα. Επιτρέπει την ενεργοποίηση της οθόνης κατά τμήματα και υποστηρίζει χρώμα με αυτοκόλλητο φίλτρο, που μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις προσφορές που τρέχουν.

Η νέα οθόνη ονομάζεται Ink-In-Motion και προορίζεται για σημεία πώλησης. Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SURF (Segmented, Ultra-thin, Rugged, Flexible) της E Ink. H SURF τεμαχίζει την οθόνη σε τμήματα και κάθε φορά που ανάβει ένα τμήμα της φωτίζεται η έγχρωμη εικόνα που υπάρχει πάνω στο έγχωμο φίλτρο. Η είκονα φαίνεται και χωρίς να ανάψει το τμήμα αυτό της οθόνης, αλλά με το φωτισμό του δίνεται η αίσθηση της κίνησης, που τραβάει την προσοχή και είναι πιο αποτελεσματική για την προώθηση προϊόντων. Όπως συμβαίνει και με τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, η οθόνη – διαφημιστική πινακίδα έχει πολύ Αντικαθιστώντας το αυτοκόλλητο φίλτρο μπορεί να αλλάξει κανείς τη διαφημιστική πινακίδα εύκολα, γρήγορα και χωρίς να δημιουργεί πολλά απορρίματα.

Η νέα τεχνολογία της E Ink χρησιμοποιείται από την τράπεζα Pac Bank και το πολυκατάστημα Miramar στην Ταϊβάν για την προώθηση της πιστωτικής κάρτας τους, τη διαφήμιση της οποίας βλέπετε και στην  κινούμενη εικόνα.

Παλιότερη εκδοχή της ίδιας τεχνολογίας είχε χρησιμοποιηθεί σε εξώφυλλο του Esquire το 2008, σε περιορισμένη έκδοση των 100.000 αντιτύπων:

Η E Ink προσπαθεί να επεκτείνει τη χρήση της τεχνολογίας ηλεκτρονικού χαρτιού πέρα από τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, πειραματιζόμενη με ρολόγια, κινητά και πινακίδες σε δημόσιους χώρους, ποντάροντας κυρίως στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που έχουν.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές: E Ink, eBookNewser