Μοιραστείτε εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα σας βιβλία στο Google+

Μια νέα δυνατότητα ανακοίνωσε σήμερα το η Google για την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Google+. Βλέποντας την περιγραφή ενός βιβλίου στο Google Books μπορούμε να το προτείνουμε εύκολα και γρήγορα στους κύκλους μας στο Google+. Πατώντας την επιλογή πάνω δεξιά την επιλογή “Κοινή χρήση” (Share) στη μπάρα της Google που εμφανίζεται όταν έχουμε μπει στο λογαριασμό μας στο Google+, το link προς το βιβλίο μαζί με το εξώφυλλο, τον τίτλο και την περιγραφή του έχουν ήδη συμπληρωθεί στο πεδίο και είναι έτοιμα για ποστάρισμα. Μπορούμε να επιλέξουμε τους κύκλους με τους οποίους θα μοιραστούμε τις βιβλιοπροτάσεις μας και να προσθέσουμε τα δικά μας σχόλια.

 Πριν, έπρεπε να προσθέσουμε εμείς το link είτε στο πεδίο “Κοινή χρήση” είτε να πάμε στη σελίδα μας στο Google+ για να ποστάρουμε. Το πλήθος των πληροφοριών που θα συνοδεύουν το βιβλίων εξαρτάται από το ποιες πληροφορίες για αυτό (metadata) είναι καταχωρημένες στο Google Books. Αντίστοιχη δυνατότητα μοιράσματος του βιβλίου δεν υπάρχει όταν βρισκόμαστε σε κάποια σελίδα του και το διαβάζουμε, πρέπει να βρισκόμαστε στη σελίδα της περιγραφής του (about/preview). 

Πώς η βιβλιοπρότασή μας εμφανίζεται στη ροή/stream του Google+

Η νέα αυτή δυνατότητα είναι μια χρήσιμη προσθήκη και είναι η πρώτη φορά που ένα κοινωνικό δίκτυο ευρείας χρήσης προσθέτει μια τέτοια δυνατότητα για τα βιβλία. Στην πραγματικότητα, ένας αντίστοιχος εύκολος και γρήγορος τρόπος να μοιραζόμαστε όχι μόνο βιβλία αλλά και άλλα  links και πληροφορίες θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει ως πρόσθετο (add-on/extension) στους browser.

Η Google είχε ενσωματώσει επίσης στο Google+ τα +1 που κάνουμε σε βιβλία στο Google Books εμφανίζοντάς τα στο προφίλ μας στο Google+. Το +1 είναι αντίστοιχο του like στο Facebook.

Πηγή: Inside Google Books (Official Google Books blog)