Με ελληνικό μενού το Aldiko, εφαρμογή για ebooks σε συσκευές Android (screenshots)

Aldiko, με ελληνικό μενού

Αναβαθμίστηκε σήμερα η εφαρμογή για Android συσκευές Aldiko, που χρησιμοποιείται για την ανάγνωση ebooks σε ePUB και PDF με και χωρίς κλείδωμα DRM της Adobe. Η πιο σημαντική αναβάθμιση που φέρνει για μας είναι ότι πια το μενού της εφαρμογής μεταφράστηκε και είναι διαθέσιμο στα ελληνικά.  Δείτε παρακάτω screenshots.

Αναλυτικά οι βελτιώσεις της εφαρμογής (version 2.0.1)
– Βελτιωμένη αναζήτηση στη βιβλιοθήκη και το κατάστημα
– Βελτιωμένη διάταξη του καταστήματος
– Μικρές διορθώσεις σε bugs
– Μετάφραση του μενού σε ρωσικά, πολωνικά, γερμανικά, ιταλικά, ελληνικά, κορεάτικα, ινδονησιακά

Στην εφαρμογή Aldiko μπορούμε να διαβάσουμε επίσης ebooks σε ePUB χωρίς ενσωματωμένες τις ελληνικές γραμματοσείρες (π.χ. τα ebooks που φτιάχνουμε μόνοι μας με το dotEPUB από σελίδες στο internet).

Απαντώντας σε σχόλια στη σελίδα τους στο Facebook, οι άνθρωποι του Aldiko ανέφεραν ότι θα βγάλουν την εφαρμογή του και για Windows Phone 7 και ότι σχεδιάζουν να προσθέσουν βιβλία στο ενσωματωμένο στην εφαρμογή βιβλιοπωλείο τους και από άλλες γλώσσες. Δε δόθηκε κάποιο χρονοδιάγραμμα και σε ποιο στάδιο βρίσκονται σε σχέση με την προσθήκη ελληνικού περιεχομένου.

Το μυθιστόρημα του Τριστάνου και της Ιζόλδης“, ePUB στα ελληνικά χωρίς ενσωματωμένες γραμματοσειρές από το Project Gutenberg
Το ελληνοποιημένο μενού μέσα σε ένα ebook
Αναδυόμενο μενού
Ρυθμίσεις (αρχική οθόνη)
Ρυθμίσεις (δεύτερη οθόνη, με scroll)
Δυνατότητες ταξινόμησης
Συμβουλές (απενεργοποιούνται, αν το επιλέξετε)

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το Android Market. Αναλυτικότερη παρουσίασή εφαρμογής εδώ.

Ηλεκτρονικά βιβλία με και χωρίς DRM υποστηρίζει επίσης η εφαρμογή myeBooks του ελληνικού ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου myeBooks.gr και η υπηρεσία txtr.