Μάρω Δούκα, Ζωρζ Σαρή, Φάις, Χωμενίδης, Τριανταφύλλου, Μπουραντάς σε ebooks από τον Πατάκη

Νέες προσθήκες στον ηλεκτρονικό κατάλογο των Εκδόσεων Πατάκη με ebooks σε ePUB των Μάρως Δούκα, Ζωρζ Σαρή, Μισέλ Φάις, Χρήστου Χωμενίδη, Σώτης Τριανταφύλλου, Τάκη Θεοδωρόπουλου, Δημήτρη Μπουραντά και Τζέφρυ Ευγενίδη.
Σε ebook κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Μάρως Δούκα “Γιατί εμένα η ψυχή μου” (256 σελ, €9): “Είκοσι χρόνια, δεκαεπτά πεζογραφήματα. Για την κρίση που ερχόταν, για την ανεργία, την απώλεια, τη μοναξιά, τους πολιτικούς πρόσφυγες, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους μετανάστες, τον πόλεμο, τους παρίες λαούς, την κυριαρχία της ελεύθερης αγοράς σ’ ένα εφιαλτικό, αν και άδηλο, μέλλον. Αλλά και για την αλληλεγγύη, την αγάπη, την αναζήτηση, τη μνήμη, τον λόγο και την τέχνη που επιμένουν με το λίγο της ψυχής μας κυανό”. Σε ηλεκτρονική μορφή εκδόθηκε επίσης και το μυθιστόρημά της του 2010 “Αθώοι και φταίχτες” (640 σελ, €14,99)
Δύο από τα μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή είναι διαθέσιμα σε ebooks. “Τα Χέγια” (196 σελ, €6,49) είναι η ιστορία της Μάτας, η οποία ” τελειώνει το λύκειο στη Λαμία. Ζει με τον πατέρα και τη γεροντοκόρη θεία της και πιστεύει –έτσι της έχουν πει– πως η μητέρα της πέθανε στη γέννα. Ωστόσο, στην πορεία η Μάτα ανακαλύπτει πως ο πατέρας της της κρατά ένα μεγάλο μυστικό. Ένα μυστικό που έχει να κάνει με το παρελθόν του, αλλά και με το παρόν της Μάτας. Όταν η Μάτα μαθαίνει πως ο πατέρας της σχετιζόταν με το καθεστώς της δικτατορίας και πως ζούσε στην Αθήνα μια ζωή άγνωστη για εκείνη, συγκρούεται μαζί του και ο συγυρισμένος κόσμος της αναστατώνεται. Ωστόσο, αγνοεί πολλά γεγονότα για την αληθινή ιστορία των γονιών της, τα οποία αποκαλύπτονται σιγά σιγά μέσα από το ημερολόγιο εκείνης της εποχής του πατέρα της. Έτσι δύο ιστορίες σε διαφορετικό χρόνο και τόπο εκτυλίσσονται παράλληλα, δίνοντας μια ολοκληρωμένη ματιά στο παρελθόν και στο παρόν των πρωταγωνιστών”. Το μυθιστόρημα “Όταν ο ήλιος...” (264 σελ, €7,99) αφηγείται την ιστορία της 16χρονης Ζωής, από την αρχή του πολέμου και κατά την Κατοχή στην Ελλάδα, συνθήκες μέσα στις οποίες η ηρωίδα μεγαλώνει και ωριμάζει.

Σε ebook κυκλοφόρησαν επίσης τα μυθιστορήματα “Η Φωνή” (360 σελ, €11) και “Ο κόσμος στα μέτρα του” (416 σελ, €12) του Χρήστου Χωμενίδη, “Για την αγάπη της γεωμετρίας” (352 σελ, €10) της Σώτης Τριανταφύλλου, “Η επιδημία” (160 σελ, €6) του Τάκη Θεοδωρόπουλου, “Ολα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη” (376 σελ, €11,99)  του Δημήτρη Μπουραντά και “Σενάριο γάμου” (624 σελ, €12), του συγγραφέα του best seller Middlesex Τζέφρυ Ευγενίδη, καθώς και η επανέκδοση της συλλογής διηγημάτων του Μισέλ Φάις “Από το ίδιο ποτήρι και άλλες ιστορίες” (264 σελ, €9,49).

Σημεία πώλησης και δυνατότητες ανάγνωσης
Οι Εκδόσεις Πατάκη διαθέτουν 218 ebooks σε μορφή ePUB και PDF. Τα ebooks τους είναι κλειδωμένα με Adobe DRM και διαβάζονται στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες (εκτός του Kindle) και με εφαρμογές που υποστηρίζουν το κλείδωμα σε tablet PC, κινητά και υπολογιστές.

Οι Εκδόσεις Πατάκη δίνουν επίσης τη δυνατότητα αγοράς προπληρωμένης κάρτας για ebooks από τα παραδοσιακά, “τούβλινα” βιβλιοπωλεία, ώστε να μην απαιτείται η χρήση πιστωτικής κάρτας. Οι προπληρωμένες κάρτες εξαργυρώνονται μόνο στο ηλεκτρονικό βιβλίοπωλείο των Εκδόσεων Πατάκη.

Τα ebooks των Εκδόσεων Πατάκη διατίθενται από το site τους και από τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία  PERIZITITO.GRmyeBooksΕυριπίδηςΔοκιμάκης / BigBookMπιτσάκουΤσαμαντάκηςBooks2uGreekbooks.gr, IANOSe-bookshop.gr. Οι τιμές και οι διαθέσιμοι τίτλοι είναι κοινοί.

Διαβάστε επίσης: