Λεξικό, μετάφραση και αναζήτηση μέσα από τον browser για τον Google eBooks Web Reader

Λεξικό, μετάφραση και αναζήτηση απέκτησε το Google eBooks Web Reader, η ιντερνετική εφαρμογή της Google για την ανάγνωση των ηλεκτρονικών βιβλίων Google eBooks. Επιλέγοντας με το ποντίκι ή κάνοντας διπλό κλικ σε μια λέξη ή μια φράση από το ηλεκτρονικό βιβλίο που διαβάζουμε εμφανίζεται ένα μενού που μας επιτρέπει να αναζητήσουμε τη λέξη που θέλουμε στο λεξικό, να μεταφράσουμε στα ελληνικά και σε άλλε γλώσσες μια λέξη ή ένα κομμάτι του κειμένου και να κάνουμε αναζήτηση μέσα στο βιβλίο, στο Google ή τη Wikipedia. Όλα αυτά χωρίς να ανοίξει κάποια νέα καρτέλα στο browser και χωρίς να φύγουμε από τη σελίδα του βιβλίου που διαβάζουμε.

Αυτές οι λειτουργίες υποστηρίζονται όταν διαβάζουμε  το ηλεκτρονικό βιβλίο σε μορφή “Flowing Text” και όχι σε μορφή “Scanned Pages”, όταν δηλαδή τα σκαναρισμένα βιβλία δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Πολλά βιβλία, και τα περισσότερα ελληνικά ανάμεσά τους, είναι διαθέσιμα μόνο ως “Scanned Pages”. Για να αλλάξετε από το ένα είδος αρχείου στο άλλο, επιλέξτε απί τα Settings την επιλογή “Aa”.

Η εφαρμογή και το κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων Google eBooks ξεκίνησε το Δεκέμβριο με τις πωλήσεις ebooks να περιορίζονται στις ΗΠΑ. Ο Google eBooks Web Reader όμως έχει ακόμα περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με τις ανταγωνιστικές εφαρμογές και το κατάστημα μικρή επιτυχία σε σχέση με τo Amazon και το iBookstore της Apple. Για τα σχέδια της Google για τα ηλεκτρονικά βιβλία, διαβάστε τι είχαν πει τα στελέχη του Google Books σε live webcast.

Λεξικό

Μετάφραση

Αναζήτηση μέσα στο βιβλίο