Καλύτερα ηλεκτρονικά βιβλία, αλλά τα τυπωμένα βιβλία δε θα είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας

Από τη σημερινή συνέντευξη τύπου

Ηλεκτρονικά βιβλία πιο φιλικά στην ανάγνωση από τον υπολογιστή και αναζητήσιμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμπλουτισμένα με πολυμέσα και links προς την ελληνική Βικιπαίδεια ανακοίνωσε για τη φετινή χρονιά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Για το θέμα των βιβλίων όμως τη συνέντευξη τύπου επισκίασε η δήλωση της υπουργού ότι δε θα είναι τυπωμένα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στις 12 Σεπτεμβρίου, όλα τα βιβλία αλλά μόνο “τα βασικά βιβλία”:
είναι σε εξέλιξη η εκτύπωση, με στόχο στις 12 Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξουν τα σχολεία, να έχουν παραδοθεί όλα τα βασικά βιβλία και το επόμενο 20ήμερο να παραδοθούν τα υπόλοιπα τεύχη, που δεν είναι αναγκαία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Για τα ηλεκτρονικά σχολικά βιβλία ανακοινώθηκε ότι με την έναρξη των μαθημάτων 140 βιβλία όλων
των τάξεων θα είναι διαθέσιμα και σε μορφή html, δηλαδή σα σελίδα site στο internet, ενώ ως τώρα ήταν διαθέσιμα μόνο σε μορφή PDF εικόνας. Τα βιβλία σε μορφή html θα είναι πιο εύκολο να διαβαστούν μέσα από έναν browser, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσει ο μαθητής κάποιο αρχείο, και επίσης θα είναι αναζητήσιμα, κάνοντας πιο εύκολο να εντοπιστούν πληροφορίες για το ίδιο θέμα μέσα στο βιβλίο. Τα σχολικά βιβλία της Β’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου θα είναι “πλήρως εμπλουτισμένα με διαδραστικά πολυμέσα.”, ενώ όλα τα βιβλία του Γυμνασίου θα περιλαμβάνουν links προς την ελληνική Βικιπαίδεια. Τέλος, θα εμπλουτισθεί σημαντικά ως τα τέλη Σεμπτεμβρίου η πλατφόρμα με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τις πανελλήνιες με ολοκλήρωση του υλικού για 6 μαθήματα και την ενεργοποίηση της online υπηρεσίας του καθηγητή-συμβούλου.

Οι ανακοινώσεις του Υπουργείο Παιδείας για τα ηλεκτρονικά σχολικά βιβλία και βοηθήματα:

“Στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Σχολείου (http://digitalschool.minedu.gov.gr), (340 χιλιάδες επισκέψεις μέχρι στιγμής),
  • έως τις 10/09/2011 θα έχουν ενσωματωθεί 140 σχολικά βιβλία όλων των τάξεων από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο σε μορφή html. 
  • Είκοσι βιβλία (όλα τα σχολικά βιβλία της Β’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου) θα είναι πλήρως εμπλουτισμένα με διαδραστικά πολυμέσα. 
  • Όλα τα βιβλία του Γυμνασίου θα περιλαμβάνουν και συνδέσμους με λήμματα της ελληνικής Βικιπαιδεία (http://el.wikipedia.org).
Στην πλατφόρμα των Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Βοηθημάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (http://www.study4exams.gr), (380 χιλιάδες επισκέψεις μέχρι στιγμής)
  • έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα υπάρχει αναρτημένο πλήρες υλικό για τα εξής μαθήματα: α) Αρχαία Ελληνικά, β) Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, γ) Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, δ) Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, ε) Βιολογία και στ) Λατινικά.
  • Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία του Καθηγητή-Συμβούλου στην πλατφόρμα, που θα αποστέλλει ηλεκτρονικά στους μαθητές απαντήσεις σχετικά με απορίες τους.”
Διαβάστε επίσης: