Ιστορικά μυθιστορήματα, self-help και παιδικά βιβλία σε ebooks από τις Εκδόσεις Μίνωας

Νέα ηλεκτρονικά βιβλία κυκλοφόρησαν οι Εκδόσεις Μίνωας καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Τα ηλεκτρονικά τους βιβλία είναι διαθέσιμα από το myeBooks.gr και το e-bookshop.gr

Οι νέες ηλεκτρονικές κυκλοφορίες περιλαμβάνουν τα ιστορικά μυθιστορήματα του Νίκολας Νικάστρο για την Αρχαία Ελλάδα, λευκώματα βασισμένα στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Patty και βιβλία self-help.

Τα ηλεκτρονικά βιβλία των Εκδόσεων Μίνωας, 47 τίτλοι μέχρι σήμερα, είναι σε μορφή PDF και είναι κλειδωμένα με Adobe DRM – διαβάζονται σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες και εφαρμογές για κινητά, tablet PC και υπολογιστές που υποστηρίζουν το κλείδωμα. Η μέση έκπτωση σε σχέση με τα τυπωμένα βιβλία είναι γύρω στο 40%, αν και ανάλογα με τον τίτλο υπάρχουν αποκλίσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Οι τιμές είναι ίδιες και στα δύο ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία καθώς καθορίζονται από τον εκδότη.

Μέσα στις νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Μίνωας εντοπίσαμε το εμβληματικό αναγνωστικό του ιστορικού δημοτικισμού “Τα Ψηλα Βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου (Βικιπαίδεια). Πρόκεται για βιβλίο που εκδόθηκε το 1918 και χρησιμοποιήθηκε στα σχολεία κατά την πρώτη απόπειρα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Ελευθέριου Βενιζέλου. Συνδυάζει τη δημοτική γλώσσα με τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους και ήταν από τα πρώτα βιβλία που, όταν αντιστράφηκε η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι καθαρρευουσιάνοι αποφάσισαν “να καώσι”. Μιας και τα ηλεκτρονικά βιβλία δεν μπορούν “να καώσι”, ίσως σήμερα θα έπρεπε να κλείσει κανείς το internet, και όχι μόνο σε μία χώρα, για να εμποδίσει τη διάδοση ενός βιβλίου. Πέρα από την ιστορική του σημασία, “Τα Ψηλά Βουνά” αποτελούν και σήμερα ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα για παιδιά. Διαβάστε και παλαιότερη παρουσίαση στην Ελευθεροτυπία.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο κοστίζει €5 (PDF, 224 σελίδες, myebooks.gr, e-bookshop.gr) και ακολουθεί η περιγραφή του από το οπισθόφυλλο:

Mια παρέα παιδιών που τελείωσαν το σχολείο αποφασίζουν να περάσουν μόνα τους τις καλοκαιρινές διακοπές στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί θα μάθουν να ζουν και να λειτουργούν σαν ομάδα: αντιμετωπίζουν τις καθημερινές ανάγκες και δυσκολίες, σέβονται ο ένας τον άλλο, λύνουν μαζί τα προβλήματά τους. Μαθαίνουν τη ζωή του βουνού και τις συνήθειες των άγριων ζώων, τις λαϊκές παραδόσεις και τους μύθους και γίνονται δάσκαλοι για τον Λάμπρο, το μικρό τσοπανόπουλο που διψάει για μάθηση.

Διαβάστε επίσης: