Η Google αγόρασε την eBook Technologies – τι ετοιμάζει;

Η eBook Technologies έχει ασχοληθεί
 με όλους τους τομείς του ηλεκτρονικού βιβλίου

Η Google έκανε την πρώτη της εξαγορά εταιρείας για το 2011 και, για ένα αδιευκρίνιστο ποσό, απέκτησε την eBook Technologies. Στα τέλη Δεκέμβρη η Google ξεκίνησε το δικό της ηλετρονικό βιβλίοπωλείο, το Google ebookstore, και δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο των ebooks. Ποιος είναι όμως ο σκοπός της συγκεκριμένης εξαγοράς;

Η eBook Technologies έχει κατά καιρούς δραστηριοποιηθεί σε όλους τους τομείς που αφορούν το ηλεκτρονικό βιβλίο, από την κατασκευή συσκευής ebook reader και την ανάπτυξη firmware ως τη δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου και την ανάπτυξη εργαλείων για την έκδοση e-books.

ETI-1, ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης
από το παρελθόν της eBook Technologies

Όμως το κομμάτι που αφορά τη δημιουργία συσκευής ανήκει μάλλον στο μακρινό παρελθόν για τα δεδομένα των συσκευών ηλεκτρονικής ανάγνωσης, καθώς αναπτύχθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ή στις αρχές της δεκατετίας 2000. Έτσι, οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες της με οθόνη LCD και σύνδεση στο internet με καλώδιο έχουν ιστορική και μόνο αξία.

Στο κομμάτι του software όμως η eBook Technologies είναι πολύ πιο δραστήρια. Έχει αναπτύξει και κατέχει τις αντίστοιχες πατέντες για λογισμικό που αφορά την ανάγνωση ebooks (σελιδοποίση, user interface), την ασφαλή λειτουργία ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων και τη μετατροπή ebooks για τη διάθεσή τους από πολλαπλές πλατφόρμες.

Έτσι, η Google με την εξαγορά της eBook Technologies αποκτά τις πατέντες της, αλλά και προσωπικό εξειδικευμένο και έτοιμο για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείο και των εφαρμογών για την ανάγνωση ebooks της Google.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: Mashable