Η Elonex θα αναβιώσει τους αναγνώστες Cool-ER;

Η Interead, εταιρεία κατασκευής των ηλεκτρονικών αναγνωστών Cool-ER, που εισάγονται και στην Ελλάδα, είχε χρεοκοπήσει τον Ιούνιο. Σύμφωνα, όμως, με όσα είπε ο διευθυντής μάρκετινγκ της Interead Phil Wood η εταιρεία έφτασε σε συμφωνία με την επίσης βρετανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών αναγνωστών Elonex για να αναβιώσουν το brandname Cool-ER. Μέσα στη συμφωνία περιλαμβάνεται η συγχώνευση των δύο firmware και η κυκλοφορία 5 νέων συσκευών. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Interead προανήγγειλε μάλιστα ότι “τέλος του α’ τριμήνου του 2011” θα κυκλοφορήσουν και ηλεκτρονικό αναγνώστη με έγχρωμη οθόνη και μάλιστα στα 99 ευρώ, εννοώντας πάντως μάλλον τη χρήση οθόνης με backlight και όχι ηλεκτρονικού χαρτιού.

Εντυπωσιακές οι ανακοινώσεις, αρκεί βέβαια να συνοδευτούν και από αντίστοιχες πράξεις, γιατί η Interead όσο λειτουργούσε δεν έκανε κάτι πολύ περισσότερο από το να διαθέτει στις αγορές της Δύσης με το δικό της brandname τις συσκευές της ταϊβανέζικης Netronix.

Για το τι θα γίνει με το e-bookshop της εταιρείας και την υποστήριξη όσων έχουν ήδη αγοράσει συσκευές δεν έγινε κάποια δήλωση.

Πηγή: Pocket-lint