Η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Ψάλτη και σε ebook από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Ψάλτη “Μη σκάψετε παρακαλώ εδώ είναι θαμμένος ένας σκύλος” κυκλοφόρησε συγχρόνως σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή από τις Εκδόσεις Ίκαρος. Το τυπωμένο βιβλίο (48 σελ.) κοστίζει €12 και το ηλεκτρονικό, σε μορφή ePUB και social DRM, €5.99, είναι δηλαδή 50% φτηνότερο.

Πρόκειται για τη δεύτερη ποιητική συλλογή του Γιώργου Ψάλτη, ενώ η πρώτη, «Επιστροφή στην ενιαία χώρα» ( Ίκαρος 2008), που περιλήφθηκε στην βραχεία λίστα για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα 2009 του περιοδικού “Διαβάζω”, κυκλοφορεί επίσης σε ηλεκτρονικό βιβλίο. Ποιήματά του Γιώργου Ψάλτη έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Λέξη.

Πρόκειται για την πρώτη ποιητική συλλογή που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος ταυτόχρονα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Και είναι σημαντική όχι μόνο η ταυτόχρονη κυκλοφορία, αλλά και το ίδιο το γεγονός ότι κυκλοφορεί και ποίηση και σε ηλεκτρονική μορφή.

Απόσπασμα από την ποιητική συλλογή του Γιώργου Ψάλτη “Μη σκάψετε παρακαλώ εδώ είναι θαμμένος ένας σκύλος”:

Στο δωμάτιό μου

μικρό παιδί συνέβαινα σ’ ένα δωμάτιο χωρίς λέξεις
και μια φορά ζωγράφισα κόκκινο τον ουρανό και γαλανό τονήλιο
κιέβαλα τον κόσμο αυτόν σε στρογγυλή κορνίζα
και ονειρεύτηκα έναν αετό που κυνηγούσε φίδια
κιείχε παντού σιτάρι και μόνο μια στιλπνή ντομάτα
και ξύπνησα στον ορίζοντα κιείδα τον ήλιο κόκκινο ψεύτη
κιείπα στο μικρό παιδί «τώρα πάει να κοιμηθεί»
και με ρώτησε για τη Σελήνη
και τούπα «είναι όμορφη θεά εδώ και γέρος κουρασμένος σε άλλα μέρη»
και τούδειξα την Πούλια καθώς την προσπερνούσε τρομαγμένη
κι έψαχνε στην πίσω θάλασσα τον Αυγερινό
και μούπε «δεν καταλαβαίνω» και τούπα
«τότε δεν έχει ποτέ συμβεί»

Τα συνολικα 13 ebooks των Εκδόσεων Ίκαρος είναι σε μορφή ePUB και έχουν υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή (social DRM) αντί για το  κλείδωμα της Adobe, οπότε μπορεί να διαβαστεί στη συσκευή και την εφαρμογή της επιλογής μας ή να μετατραπεί αποτελεσματικά σε Mobipocket και να διαβαστεί και σε Kindle. Οι Εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφόρησαν πρόσφατατα την πρώτη τους εφαρμογή για iPad, iPhone και iPod touch, το παιδικό τραγούδι “Ντίλι Ντίλι” που διατίθεται δωρεάν.