“Ηρακλής”, διαδραστικό παιδικό ebook από τις εκδ. Παπαδόπουλος

Ένα ιδιαίτερο παιδικό e-book κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πρόκειται για το εικογραφημένο βιβλίο “Ο Ηρακλής” από τη σειρά “Η πρώτη μου μυθολογία“, που αριθμεί συνολικά 16 τίτλους, και απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών ή μεγαλύτερα. Διηγείται τους άθλους του Ηρακλή σε κείμενο του Φίλιππου Μανδηλαρά και εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Διατίθεται από το myeBooks.gr στα €6, ενώ το τυπωμένο βιβλίο, 36 σελίδων, είχε κυκλοφορήσει το 2008 (€7.9).

Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι το e-book είναι σε μορφή ePUB, αλλά διαθέτει επίσης ηχογραφημένη αφήγηση και διαδραστικότητα με κίνηση στην εικονογράφηση. Συνήθως αυτά είναι χαρακτηριστικά που βρίσκουμε σε εφαρμογές-ebook για iPad και iPhone και όχι σε e-book σε ePUB, τουλάχιστον για τα ελληνικά εκδοτικά δεδομένα. Κάτι ενδιαφέρον λοιπόν και από τεχνικής απόψεως και στα όρια των σημερινών δυνατοτήτων του ePUB.

To e-book αυτό, παρόλο που είναι σε ePUB, διαβάζεται (και ακούγεται) σε PC και Mac και σε tablet PC (μέσω txtr, έχει Adobe DRM), αλλά όχι σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες.

Διαβάστε επίσης: