Εφαρμογή Digibooks4All για iPad και Android με πρόσβαση σε όλα τα βιβλιοπωλεία της πλατφόρμας (screenshots)

Η πλατφόρμα διακίνησης και πώλησης ηλεκτρονικών βιβλίων Digibooks4All άρχισε να διαθέτει την ομώνυμη εφαρμογή που συκεντρώνει όλα τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία της πλατφόρμας. Η εφαρμογή για συσκευές Android είναι διαθέσιμη από το Android Market και τις επόμενες μέρες θα είναι διαθέσιμη και από το App Store για το iPad.

Η εφαρμογή Digibooks4all λειτουργεί με δύο τρόπους:

  1. Παρέχει δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει από διάφορες χώρες μεταξύ συμβεβλημένων εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείων και να συνδεθει μαζι τους. Στο κάθε κατάστημα μπορεί να έχει πρόσβαση στον κατάλογο των διαθέσιμων ηλεκτρονικών βιβλίων, τα οποία μπορεί να αγοράσει, αλλά και να δει πληροφορίες που ανεβαίνουν από τον εκδότη ή τον βιλιοπώλη μέσω του tab με τον τίτλο “Info”. Οι πληροφορίες μπορούν να αφορούν βιβλιοκριτικές, φωτογραφίες και βίντεο, ενώ κάθε φορά που υπάρχουν νέες πληροφορίες ο χρήστης λαμβάνει σχετική ειδοποίηση (alert). Μέσα από τα settings μπορεί να αλλάξει το κατάστημα με το οποίο είναι συνδεδεμένος.
  2. Η δεύτερη λειτουργία ονομάζεται “Book Cloud”, απ’ όπου μπορεί να γίνει ενιαία αναζήτηση σε όλα τα βιβλιοπωλεία που συνεργάζονται με την πλατφρόρμα. Στη συνέχεια, αφού έχουμε εντοπίσει το βιβλίο που θέλουμε, μπορούμε να διαβάσουμε περισότερες πληροφορίες (“Get Info”) ή και να το αγοράσουμε φορτώνοντας το αντίστοιχο βιβλιοπωλείο (“Load My Shop”).

Αρχικά από την εφαρμογή δίνεται πρόσβασιμη στα 4 συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία με την πλατφόρμα στην Ελλάδα (myeBooks, Ευριπίδης, BigBooks / Δοκιμάκης, Μπιτσάκου) και ένα από τη Ρουμανία (myeBooks.ro, θυγατρικό του ελληνικού myeBooks).  Σύμφωνα με το Digibooks4All, θα προστίθενται συνεχώς νέα βιβλιοπωλεία και μεχρι τελος Μαΐου θα ειναι πανω απο 30 ελληνικά, ρουμανικά, αραβικά, ρωσικα κ.ά., καθώς υλοποιούνται αντιστοιχες συμβασεις. Ειδικά για τα ελληνικά βιβλιοπωλεία, που έχουν κοινό κατάλογο βιβλίων, δίνεται η δυνατότητα να ελέγξει τις τιμές και εντοπίσει πιθανές εκπτώσεις ή προσφορές.

Το σύνολο αυτού του συστήματος ονομάζεται από το Digibooks4All “The Social Book Network” και είναι στην πραγματικότητα ένας aggregator όλων των βιβλιοπωλείων και εκδοτών που συνεργάζονται με την πλατφόρμα.

Πέρα από την ενημέρωση και τις αγορές, η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης των e-books σε ePUB και PDF κλειδωμένων με Adobe DRM ή όχι με τις αντίστοιχες δυνατότητες που έχουμε περιγράψει για την εφαρμογή myeBooks για iPad και για Android.

Ακολουθούν screenshots από τις εφαρμογές:

Android
Σελίδα υποδοχής
Περιήγηση στο επιλεγμένο βιβλιοπωλείο μέσα από την εφαρμογή
Αναζήτηση
Επιλογή χώρας και βιβλιοπωλείου
iPad (όπως έχει υποβληθεί στο App Store)
Σελίδα υποδοχής
Αναζήτηση
Επιλογή χώρας και βιβλιοπωλείου
Settings (ρυθμίσεις του λογαριασμού)

Παρουσία στην Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου

Το Digbooks4All θα συμμετάσχει επίσης στη διεθνή έκθεση βιβλίου London Book Fair (11-13 Μαρτίου, stand Χ720 στη Digital Zone), που είναι ανοιχτή σε επαγγελματίες του κλάδου και αναγνώστες.