Εφαρμογή Aldiko για Android με αναβαθμισμένη υποστήριξη PDF και tablet PC

Αναβάθμιση για την εφαρμογή Aldiko για συσκευές με Android φέρνει βελτιστοποίηση της εφαρμογής για tablet PC και καλύτερη υποστήριξη των αρχείων PDF. Η εφαρμογή Aldiko είναι από τις πιο δημοφιλείς για την ανάγνωση ebooks σε ePUB και PDF με ή χωρίς το κλείδωμα της Adobe.
Για τα tablet PC με Android 3.0 (Honeycomb) η εφαρμογή έχει επανσχεδιαστεί για να εκμεταλλευτεί τη μεγαλύτερη οθόνη. Το κεντρικό μενού π.χ. εμφανίζεται δίπλα στη βιβλιοθήκη και κατά την ανάγνωση των ebooks το αναδυόμενο εμφανίζει όλες τις δυνατότητες χωρίς να υπάρχουν υπομενού. 

Σημαντική είναι επίσης η αλλαγή και σε έναν τομέα που οι συσκευές Android πάσχουν σε σύγκριση με το iPhone και το iPad. Με το αναβαθμισμένο Aldiko, μπορούμε πλέον με την εφαρμογή να ανοίξουμε αρχεία ePUB κατευθείαν μέσα από τον browser, μέσα από το email όταν το αρχείο είναι συνημμένο και από το Dropbox και άλλες εφαρμογές. Αρχεία PDF όμως μπορούμε να ανοίξουμε μέσα από το email μόνο με Android 3.0 ή νεότερο. Πάντως, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε αν απλά θα ανοίξουμε το ebook με το Aldiko για μία και μόνη φορά ή θα το εισάγουμε στην εφαρμογή ώστε πλέον να το βλέπουμε και στη βιβλιοθήκη μας. Πριν αν ανοίγαμε ένα αρχείο με το Aldiko, δεν μπορούσαμε να το δούμε στη συνέχεια στη βιβλιοθήκη μας παρά αν ακολουθούσαμε την -κάπως χρονοβόρα- διαδικασία της εισαγωγής του.

Τέλος, στο νέο Aldiko βελτιώθηκε η υποστήριξη καταλόγων OPDS (Open Publication Distribution System),  που μας δίνουν πρόσβαση στις βιβλιοθήκες μας σε άλλες εφαρμογές και εξωτερικά site, ενώ έγιναν βελτιώσεις επίσης στην ταχύτητα και επιδιορθώθηκαν σφάλαματα.

Σε παλιότερες αναρτήσεις για το Aldiko, μπορείτε να διαβάσετε για το σύνολο των δυνατοτήτων της εφαρμογής.