Εφαρμογή από την Ελευθεροτυπία για iPhone και iPad

Κεντρική σελίδα

Δωρεάν εφαρμογή ανέβασε στο App Store της Apple η εφημερίδα Ελευθεροτυπία για ανάγνωση των ειδήσεων στα  iPhone, iPod touch και iPad. Η εφαρμογή είναι ελαφριά, σταθερή και γρήγορη με δυνατότητες μοιράσματος άρθρου μέσω email, Facebook και Twitter. Ξεχωρίζει όμως και για τη δυνατότητα offline reading που δίνει, καθώς και για τη δυνατότητα προσθήκης ροών (RSS feeds) από τα site της επιλογής μας, με στόχο να γίνει η εφαρμογή στην οποία θα συγκεντρώνονται όλες οι ειδήσεις που μας ενδιαφέρουν είτε προέρχονται από την εφημερίδα είτε όχι. Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί από τη Mobartia, γνωστή από την εφαρμογή-οδηγό διασκέδασης terpnon. Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για iPhone και iPod touch, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο iPad (iOS 4.0 ή νεότερο). Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ανάγνωσης των ειδήσεων της Ελευθεροτυπίας από smartphones, tablet PC και ηλεκτρονικούς αναγνώστες με internet από την ειδικά διαμορφωμένη εκδοχή  του site της εφημερίδας για κινητά: mobile.enet.gr

Αναλυτικά οι δυνατότητες της εφαρμογής:

  • Γρήγορη πρόσβαση στις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας, καθώς και σε όλη την επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον κόσμο, μέσα από ένα εύκολο στη χρήση περιβάλλον που αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του iPhone.
  • Ανάγνωση κειμένου σε διάταξη πλήρους οθόνης ή σε οριζόντια διάταξη (landscape).
  • Προώθηση ειδήσεων μέσω του email σας.
  • Εύκολη διάθεση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του Facebook και του Twitter.
  • Δυνατότητα προσαρμογής των κατηγοριών ειδήσεων με βάση τις προσωπικές σας επιλογές.
  • Ανάγνωση εκτός σύνδεσης (offline reading): dιαβάστε ακόμα και σε χώρους όπου δεν υπάρχει δυνατότητα ενεργούς σύνδεσης, χάρη στη λειτουργία προ-φόρτωσης των ειδήσεων.
  • “Συμπαγής” σχεδίαση που μειώνει τον όγκο των δεδομένων και σας βοηθά να κρατάτε υπό έλεγχο το κόστος χρήσης της σύνδεσής σας.
  • Ενσωματωμένη λειτουργία ανάγνωσης RSS: Επιλέξτε ελεύθερα τις ροές RSS από τις online υπηρεσίες και τα web sites της προτίμησής σας χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από την εφαρμογή.
Ειδήσεις ανά κατηγορίες
Πώς εμφανίζεται μια είδηση

Προσθήκη RSS feed
Παράδειγμα ενσωμάτωσης του RSS feed του Gizmodo
στην εφαρμογή της Ελευθεροτυπίας