Επίσημη απάντηση της Barnes & Noble: ο e-reader Nook δε διατίθεται στην Ελλάδα


Η ανακοίνωση της Barnes & Noble για την κυκλοφορία του e-reader της Nook σε μοντέλο μόνο με WiFi και χωρίς 3G είχε ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση σε σχετικά forum για το αν θα μπορούσε να τον παραγγείλει κάποιος εκτός ΗΠΑ. Οι ιστορίες που διάβαζε κανείς, από όλες τις άκρες της Γης, ήταν εξαιρετικά αντιφατικές.

Άλλος έλεγε ότι ζούσε στη Μέση Ανατολή και το παρήγγειλε, άλλος ότι ζούσε στον Καναδά και ενώ κάποιος το είχε παραγγείλει αυτός δεν μπορούσε, άλλος ότι το παρήγγειλε αλλά έχει ακούσει ότι δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί για παραγγελίες από το βιλιοπωλείο της Barnes & Noble εκτός ΗΠΑ και μόνο αν αγοράσεις βιβλία στο PC σου μπορείς να τα περάσεις στο Nook, ενώ σύμφωνα με άλλους ούτε καν αυτό γινόταν. Μια πλήρης σύγχυση δηλαδή. Υπήρχαν μέχρι και εταιρείες στις ΗΠΑ που μπορούν να το παραγγείλουν για σένα σε διεύθυνση ΗΠΑ και να στο προωθήσουν στη χώρα σου – κάτι που συμβαίνει βέβαια και με άλλα προϊόντα.

Έπειδή το Nook είναι μια καλή και αρκετά φτηνή συσκευή ($149 ή περίπου 115 ευρώ, οθόνη 6 ιντσών), έστειλα ένα email να ρωτήσω τι τέλος πάντων ισχύει για την Ελλάδα. Η απάντηση ήταν άμεση και είναι η ακόλουθη (στο screenshot έκοψα τα προσωπικά μου στοιχεία, γιατί δεν το είχα στείλει από το email του blog, αλλά από το προσωπικό μου email).

Το Nook λοιπόν δε διατίθεται επίσημα για την Ελλάδα ή όποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός ΗΠΑ. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα μπορούσατε απαραίτητα να αγοράσετε κάπως ένα, αν και όχι απευθείας από τη Barnes & Noble, αλλά θα πρέπει σίγουρα όποιος το κάνει να είναι έτοιμος να ασχοληθεί με τα πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα ζητήματα που μάλλον σίγουρα θα προκύψουν. Αν δεν είστε τέτοιος τύπος, καλύτερα να περιμένετε για την επίσημη διάθεση του Nook διεθνώς.