“Εβδομάδα ανάγνωσης ebooks”, 4-12 Μαρτίου 2012

Ως “εβδομάδα ανάγνωσης ebooks” (“Read an E-Book Week”) έχει οριστεί η περίοδος από τις 4 ως 10 Μαρτίου 2012. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενθαρρυνθεί και να προωθηθεί η ηλεκτρονική ανάγνωση.
Στο πλαίσιο της εβδομάδας διοργανώνονται εκδηλώσεις και παρουσιάσεις για την ενημέρωση των αναγνωστών για τα ebooks και τις συσκευές. Συμμετέχουν συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοθήκες, κατασκευαστές συσκευών, βιβλιοπωλεία, εφημερίδες και blogs αλλά και αναγνώστες που θέλουν να ενημερώσουν όσους ενδιαφέρονται για τα ebooks. Υπάρχουν επίσης προσφορές ebooks και κληρώσεις συσκευών που συγκεντρώνονται στο site www.ebookweek.com.
Το κέντρο της εβδομάδας είναι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, όπου τα ebooks έχουν και τη μεγαλύτερη διάδοση. “Ψυχή” της όλης προσπάθειας είναι η συγγραφέας Rita Toews. Το 2004 είναι η πρώτη φορά που η “εβδομάδα ανάγνωσης ebooks” άρχισε να διαδίδεται και από τότε έχει όλο και μεγαλύτερη αποδοχή.
Η εβδομάδα όμως έχει ξεπεράσει τα σύνορα των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά οι προσφορές για τα ebooks προέρχονται επίσης από τον Καναδά, τις Φιλιππίνες, την Αργεντινή, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Καναδάς: “μήνας ανάγνωσης ebooks”
Η πιο μεγάλη αναγνώριση της “εβδομάδας ανάγνωσης ebooks” ήρθε όμως από τον Καναδά. Το καναδέζικο κοινοβούλιο με απόφασή του το Δεκέμβριο του 2011 ανακήρυξε το Μάρτιο “μήνα ανάγνωσης ebooks“.