Δωρεάν το παραμύθι “Παιχνίδια και Ψιλικά” του Νικόλα Ανδρικόπουλου

Εκτενές απόσπασμα από το αντιπολεμικό παραμύθι “Παιχνίδια και Ψιλικά” σε κείμενο και εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικόπουλου είναι διαθέσιμο δωρεάν από τον “Μικρό Αναγνώστη”, το site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για παιδιά. Διαβάζει η ηθοποιός Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Το ηλεκτρονικό βιβλίο ξεφυλλίζεται και διαβάζεται μέσα από τον browser (πατήστε F11/full screen), ενώ ακούμε παράλληλα την αφήγηση (μπορούμε να επιλέξουμε να την απενεργοποιήσουμε).

Ο μικρός Φώτης κρατάει το μελωδικό, ζαχαρωτό, πολύχρωμο μαγαζάκι του κυρ Διονύση και παίζει πόλεμο, ο οποίο όμως δεν είναι μόνο παιχνίδι.

Το παραμύθι έχει κυκλοφορήσει τυπωμένο (30 σελ., €8,25) το 2006 από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Ο “Μικρός Αναγνώστης” είναι το εξειδικευμένο site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για παιδιά από 6 έως 12 ετών, αλλά και μικρότερης ηλικίας, και περιλαμβάνει αρκετό υλικό για να προσελκύσει τα παιδιά στην ανάγνωση και το βιβλίο. Η αναζήτηση βιβλίων και βιβλιοθηκών γίνεται πιο ευχάριστη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών, υπάρχουν προτάσεις για δραστηριότητες, συντεύξεις με συγγραφείς και εικονογράφους, υλικό για δασκάλους και -ενημερωμένο- ημερολόγιο με εκδηλώσεις που αφορούν το βιβλίο. Υπάρχουν επίσης και συνολικά 18 εκτενή αποσπάσματα από παιδικά ebook με αφήγηση στην ενότητα “Να σου πω μια ιστορία“. Παλιότερες επιλογές εδώ κι εδώ.

Περισσότερα παιδικά e-books: