Δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση για “Το Ποντίκι” σε iPad και Android (web app!)

Την ηλεκτρονική του έκδοση για iPad και tablet PC με Android ανακοίνωσε σήμερα η εφημερίδα “Το Ποντίκι“. Το πρώτο ηλεκτρονικό του τεύχος κυκλοφορεί ταυτόχρονα με την έντυπη έκδοση και διατίθεται δωρεάν. Ο αναγνώστης μπορεί να ξεφυλλίσει και να διαβάσει το περιοδικό. Για την ανάγνωση ενός άρθρου μπορεί είτε να κάνει ζουμ είτε να πατήσει πάνω στο κείμενο και αυτό να εμφανιστεί χωριστά πιο ευδιάκριτο για ανάγνωση. Μπορούμε να δούμε την εφημερίδα σελίδα σελίδα ή σε δισέλιδα (με οριζόντιο προσανατολισμό της οθόνης).
Ενδιαφέρον, και σωστή κίνηση, είναι ότι “Το Ποντίκι” δεν επέλεξε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εφαρμογή, διαθέσιμη στα αντίστοιχα καταστήματα για iPad και Android. Αρκεί να πληκτρολογήσουμε  στον browser τη διεύθυνση ipad.topontiki.gr και βρισκόμαστε στο τρέχον τεύχος. Πρόκειται στην ουσία για μια εφαρμογή μέσα από τον browser (web app).
Ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης” μίλησε με “Το Ποντίκι” και από την εφημερίδα υπήρξε η ενημέρωση ότι σχεδιάζουν να βελτιώσουν την ευκρίνεια του κειμένο στην ηλεκτρονική τους έκδοση, ενώ σύντομα θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα κοινοποίησης άρθρων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και αποθήκευσης του τεύχους στον υπολογιστή. Προς το παρόν τα τεύχη θα διατίθενται δωρεάν. Και το site της εφημερίδας θα αναμορφωθεί, για να γίνει πιο φιλικό στις φορητές συσκευές.
Η υλοποίηση της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας έγινε από την εταιρία BitsnBytes.
Οδηγίες για την περιήγηση του ηλεκτρονικού Ποντικιού