“Δήγμα Γραφής”, νέα συλλογή διηγημάτων δωρεάν σε ebook από το Open Book

Συλλογή 15 διηγημάτων κυκλοφόρησε το site με δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία Open Book. To “Δήγμα Γραφής – Μια ντουζίνα και δύο διηγήματα” έχει εκδοθεί αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και διατίθεται δωρεάν. Το e-book μπορούμε να το διαβάσουμε μέσα από τον browser χρησιμοποιώντας τη δωρεάν υπηρεσία issuu.com ή να το κατεβάσουμε σε PDF, έγγραφο κειμένου για Open Office, αλλά και mobi και ePUB για ανάγνωση στον υπολογιστή ή σε οποιονδήποτε ηλεκτρονικό αναγνώστη, κινητό και tablet PC. Το βιβλίο καλύπτεται από άδεια Creative Commons.

Μετά από ένα σύντομο προλογικό σημείωμα, ακολουθούν τα διηγήματα των Άκη Βαΐου, Σοφίας Γκιούσου, Σοφίας Δευτερίγου, Κατερίνας Θεριουδάκη, Θοδωρή Κούτρη, Ελένης Κοφτερού, Στέφανου Λίβου, Βασίλη Πουλημενάκου, Μαρίας Ρογδάκη, Ελ Ρόι, Ελένης Σεμερτζίδου, Παναγιώτη Σιμιτσή, Νικόλα Σμυρνάκη, Γιάννη Φαρσάρη και Μιχάλη Χαραλαμπάκη. Και οι 15 συγγραφείς έχουν ενεργή παρουσία σε διάφορα είδη κειμένω, έχοντας εκδώσει ήδη προηγουμένως μυθιστορήματα ή διηγήματα είτε διατηρώντας blog ή γράφοντας με άλλον τρόπο στο ελληνικό internet. Ενδιαφέρον είναι πως η δημιουργία της συλλογής είναι αποτέλεσμα επικοινωνίας μέσα από το internet, καθώς οι περισσότεροι από τους συγγραφείς δεν έχουν συναντηθεί ποτέ μεταξύ τους εκτός internet.

Χαρακτηριστικά ως προς το περιεχόμενο και της προθέσεις του βιβλίου είναι όσα αναφέρονται στον πρόλογο με τον τίτλο “Λέξεις που δαγκώνουν”:

Μας αρέσει να καθόμαστε τις νύχτες να ταιριάζουμε τα γράμματα στη σειρά, σε αμέτρητες ακολουθίες. Μας αρέσει η μοναξιά, γιατί έχουμε για συντροφιά την έμπνευση. Μας αρέσει το διαδίκτυο, γιατί είναι ελεύθερο και αφήνει τις λέξεις να ταξιδεύουν.

Έχουμε ιστορίες να σας πούμε, παραμύθια να διηγηθούμε κι είπαμε να μαζευτούμε παρέα να τις πούμε όλοι μαζί. Δεκαπέντε άνθρωποι, μια ντουζίνα και τρία διηγήματα…

Συναντηθήκαμε δημιουργικά – κι ας μην γνωριζόμαστε δια ζώσης οι περισσότεροι – και σας παρουσιάζουμε ένα συλλογικό ψηφιακό βιβλίο με μικρές ιστορίες. Ένα τόσο δα δείγμα γραφής μερικών αδιόρθωτων που επιμένουν να αντικρίζουν τον κόσμο αλλιώς μέσα από τη λογοτεχνία.

Το αφήνουμε ελεύθερο στα κύματα του διαδικτύου με την ελπίδα να διαβαστεί, να αγαπηθεί, να μοιραστεί…

Το Open Book είναι μια πρωτοβουλία του συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη, που έχει γράψει και εκδώσει ως τώρα μόνος του σε ηλεκτρονική μορφή το μυθιστόρημα “Johnnie Society” και τη συλλογή διηγημάτων “Εβδόμη εσπερινή”. Kαι τα δύο βιβλία είναι διαθέσιμα από το Open Book, όπου φιλοξενούνται και δεκάδες link για δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία στα ελληνικά.

“Δήγμα Γραφής” – ολόκληρο το βιβλίο

Διαβάστε επίσης: