“Γυμνή μπροστά σου” της Σίλβια Ντέι σε ebook από τις Εκδόσεις Τουλίπα

Οι Εκδόσεις Τουλιπα εξέδωσαν στις αρχές Ιουλίου το πρώτο τους βιβλίο, το μυθιστόρημα “Γυμνή Μπροστά Σου” της Σίλβια Ντέι (αγγλικά: “Bared to you“), που “απευθύνεται ‘αυστηρά σε ενηλίκους’ & λάτρεις της ερωτικής λογοτεχνίας (erotica), η οποία είναι η νέα τάση στο χώρο του βιβλίου που σαρώνει τις λίστες των bestseller διεθνώς”. Είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Crossfire και τα επόμενα δύο μυθιστορήματα της σειράς θα κυκλοφορήσουν στα ελληνικά επίσης από τις Εκδόσεις Τουλίπα μέσα στο 2013. Το “Γυμνή Μπροστά σου” (440 σελ, €9,99) είναι επίσης διαθέσιμο και σε ebook σε ePUB από το ελληνικό iBookstore και διαβάζεται με την εφαρμογή iBooks σε iPad, iPhone και iPod touch.
Η Σίβια Ντέι στο “Γυμνή Μπροστά Σου” γράφει για τη σχέση μιας νεαρής γυναίκας με έναν εξουσιαστικό άντρα και περιγράφει χωρίς περιστροφές σεξουαλικές σκηνές. Το οπισθόφυλλο αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο Γκίντεον Κρος μπήκε στη ζωή μου σαν αστραπή που σκίζει το σκοτάδι…

Ήταν δυναμικός, όμορφος, καυτός. Με τραβούσε κοντά του, όπως κανείς άλλος δεν είχε καταφέρει στη ζωή μου. Λαχταρούσα το άγγιγμά του, το φιλί του, αν και ήξερα ότι έπαιζα με τη φωτιά. Η ψυχή μου ήταν κατεστραμμένη κι αυτός την άνοιξε και τη διάβασε με τόση ευκολία.

Ο Γκίντεον ήξερε. Είχε τους δικούς του δαίμονες να τον βασανίζουν. Θα γινόμασταν ο ένας ο καθρέφτης του άλλου καθώς θα προσπαθούσαμε να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να παλέψουμε με τα πάθη και τις επιθυμίες μας.

Ο έρωτάς του με μεταμόρφωσε. Ήμουν αποφασισμένη να μην αφήσω το παρελθόν μου και τα σκοτεινά μυστικά του Γκίντεον να μας χωρίσουν. Ήμουν δική του και ήταν δικός μου – για πάντα!

Μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν τις πρώτες σελίδες του βιβλίου [PDF] στο site των Εκδόσεων Τουλίπα.
Το βιβλίο παραπέμπει στο ύφος και το θέμα του μυθιστορήματος “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι” της E. L. James (στα ελληνικά κυκλοφορεί και σε ebook από τις Εκδ. Πατάκη), αν και η Σίλβια Ντέι είναι μάλλον λιγότερο υπαινικτική στο γράψιμό της.
Αν και η Σίλβια Ντέι (Wikipedia) είχε εκδώσει πολλά βιβλία της σε παραδοσιακούς εκδοτικούς οίκους, το “Γυμνή Μπροστά σου” ξεκίνησε ως αυτοέκδοση σε ηλεκτρονική μορφή για να αγοραστεί και να εκδοθεί στη συνέχεια από τις εκδόσεις Berkley Books, που ανήκουν στον εκδοτικό όμιλο Penguin. Η Ντέι, 39 ετών, έχει στο παρελθόν γράψει νουβέλες και μυθιστορήματα σε πολύ διαφορετικά είδη: αισθηματικά, φαντασίας, παραψυχολογίας, ιστορικά. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει αποσπάσει σειρά βραβείων, κυρίως για τα αισθηματικά της μυθιστορήματα. Έχει επίσης υπηρετήσει ως ειδικός για τη ρωσική γλώσσα στις μυστικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού.
Σύμφωνα με το Publishers Weekly, το ηλεκτρονικό βιβλίο στα αγγλικά πουλάει από το Μάιο 1.000 “αντίτυπα” την ημέρα, ενώ σχολιάζεται ιδιαίτερα σε κοινωνικά δίκτυα ειδικά για αναγνώστες, όπως το Goodreads, όπου δημοσιεύτηκαν περισσότερες από 2.500 κριτικές μέσα σε δύο μήνες.