Γιατί το Flipboard έχει την ομορφότερη σελιδοποίηση από όλες τις εφαρμογές (video)

Από τα τέλη Ιουνίο που κυκλοφόρησε επίσημα και για συσκευές με λειτουργικό Android η εφαρμογή Flipboard έχει γίνει από το πιο αγαπημένα σημεία για ανάγνωση σελίδων στο internet και φυλλομέτρηση αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, όπως και η αντίστοιχη εφαρμογή για iPhone και iPad. Αντικαθιστά τις κλασικές εφαρμογές ανάγνωσης RSS/Atom feeds και δίνει στις σελίδες στο internet και το Facebook, το Twitter, το Google+, το Instagram κ.ά. τη μορφή καλοσχεδιασμένου περιοδικού με έμφαση στις μεγάλες φωτογραφίες και εικόνες, την περίληψη των άρθρων και τη δυνατότητα ποσταρίσματος και Like/+1 κλπ μέσα από την εφαρμογή.

Χρησιμοποιώντας την από την πρώτη στιγμή που έγινε διαθέσιμη, ένα από τα καλύτερα σημεία της εφαρμογής είναι ο τρόπος, τα γραφικά που χρησιμοποιούνται για το ξεφύλλισμα στα κινητά. Στο iPad το γύρισμα της σελίδας έχει ένα εφέ σχέδον όπως στα περιοδικά, αλλά με μια ιδιαιτερότητα: η σελίδα μοιάζει σα να διαιρείται κάθετα σε δύο καρτέλες. Η ομάδα του Flipboard βρήκε μια αντίστοιχα ωραία λύση και για τις μικρότερες οθόνες στα κινητά Android και το iPhone: η σελίδα διαιρείται οριζόντια σε δύο καρτέλες. Αυτή η σελιδοποίηση μάλιστα διατηρείται και όταν διαβάζουμε ένα πλήρες άρθρο από ένα site μέσα από τον ενσωματωμένο browser του Flipboard. Η πιο πρωτότυπη και η πιο καλά υλοποιημένη σελιδοποίηση που έχουμε δει ως τώρα σε εφαρμογή.
Η ομάδα του TabletNews έχει ετοιμάσει ένα βίντεο όπου παρουσιάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σε ένα tablet PC Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (7 ιντσών) με λειτουργικό Android. Δείτε το για να αντιληφτείτε καλύτερα για τι μιλάμε:
Σωστά επισημαίνεται στο βίντεο ότι, για τα tablet PC τουλάχιστον, θα έπρεπε να υποστηρίζεται η ανάγνωση και με την οθόνη οριζόντια. Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη κυρίως για τα κινητά με Android.


Η επίσημη παρουσίαση για το iPhone
Αν έχετε συσκευή με Android ή iPhone, iPad και iPod Touch, είναι από τις εφαρμογές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Πέρα από τα χρηστικά της πλεονεκτήματα, το design της και μόνο θα σας κερδίσει.