Βιβλιοπωλείο στην Καλιφόρνια κάνει μαθήματα στους πελάτες του για να αγοράζουν e-books

Η συνάντηση στο βιβλιοπωλείο Book Works

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο το βιβλίοπωλείο Book Works στο Del Mar της Καλιφόρνια διοργάνωσε μια συνάντηση-εισαγωγικό μάθημα για τους τους πελάτες του, για να τους βοηθήσει και να τους εξηγήσει πώς μπορούν να αγοράζουν ebooks από τις συσκευές τους.

Σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, η διευθύντρια του βιβλιοπωλείο Jennifer de la Fuente εξήγησε βήμα βήμα την αγορά ebooks από το Google ebookstore στις διάφορες συσκευές που είχαν οι παρευρισκόμενοι: iPad, ηλεκτρονικού αναγνώστες, netbook. To online βιβλιοπωλείο του Book Works συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Google (πουλάει ebooks μόνο στις ΗΠΑ προς το παρόν) και παίρνει μια προμήθεια για τις αγορές που γίνονται μέσα από το site του. Και όντως αρκετοί έκαναν και αγορές.

Αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα και για την Ελλάδα, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν βιβλιοπωλεία με καταστήματα που να πουλάνε και ebooks. Στην Ελλάδα βέβαια θα πρέπει να ξεκινήσει κανείς από πιο πίσω, δείχνοντας π.χ. έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν δει ποτέ καν πώς είναι. Και πέρα από τις αγορές και τα καταστήματα, το καλύτερο θα ήταν να ξεκινήσει κάτι τέτοιο από δημόσιες βιβλιοθήκες, που η δική τους παρουσίαση δε θα έχει σκοπό να πουλήσει κάτι στους παρευρισκόμενους.

Πηγή: Shelf Awareness via TeleRead