“Από την Ιλιάδα στο iPad”, συζήτηση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση την Παρασκευή

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Από την Ιλιάδα στο iPad: Το μέλλον του βιβλίου και των αναγνωστών” διοργανώνουν την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου στις 19:30 η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College και το φόρουμ Institute of Ideas στο Roof Top της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (8ος όροφος, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
Στη συζήτηση, που θα διεξαχθεί στα αγγλικά, συμμετέχουν ο συγγραφέας, μεταφραστής και δημιουργός του GarageBooks Μανώλης Ανδριωτάκης, η Αρετή Γεωργιλή, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone, ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης και η πολιτισμική κοινωνιολόγος Tiffany Jenkins. Συντονίζει η Craire Fox, διευθύντρια του φόρουμ Institute of Ideas.
Η ανακοίνωση της συζήτησης από την Ελληνοαμερικανική Ένωση: 

Ανοικτή συζήτηση στην αγγλική γλώσσα γύρω από τα βιβλία, τα βιβλιοπωλεία, τις εκδόσεις και τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Σε συνεργασία με το Institute of Ideas του Λονδίνου και το Hellenic American College.
Από το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου της Εστίας τον Μάρτιο του 2013, στην αυξανόμενη εμπορική δύναμη του Amazon και την διάδοση των e-readers, το βιβλίο, τα βιβλιοπωλεία αλλά και οι αναγνώστες βρίσκονται σε περίοδο αλλαγών και προκλήσεων. Μήπως πρέπει να πάψουν να μας απασχολούν οι πωλήσεις των βιβλίων και να εστιάσουμε στα βιβλία τα οποία διαβάζονται και συζητούνται; Η ψηφιακή εποχή υποσκάπτει τελικά την ουσιαστική γνώση και την έρευνα ή διευρύνει τους ορίζοντές μας; Έχουμε, λανθασμένα, προσδώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στα αρνητικά επακόλουθα των νέων τεχνολογιών ή όντως είναι αναντικατάστατη η ενδεχόμενη απώλεια χώρων πολιτισμού, όπως τα βιβλιοπωλεία και οι βιβλιοθήκες;
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Μανώλης Ανδριωτάκης (δημοσιογράφος, συνιδρυτής της video πλατφόρμας Garage TV (www.garagetv.gr), Αρετή Γεωργιλή (ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone), Αλέξης Σταμάτης (συγγραφέας και ποιητής) και Dr. Tiffany Jenkins (κοινωνιολόγος, πολιτιστική αναλύτρια και αρθρογράφος). Συντονίζει η Claire Fox (Διευθύντρια του Institute of Ideas, συμμετέχουσα στην ραδιοφωνική εκπομπή του BBC4 Moral Maze)
To Institute of Ideas είναι φόρουμ που δημιουργήθηκε το 2000 προωθώντας την ελεύθερη σκέψη και την ζωντανή ανταλλαγή ιδεών γύρω από φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε αρχικά από μεμονωμένα άτομα, όπως σπουδαστές, ακαδημαϊκούς, καθηγητές οι οποίοι πραγματοποίησαν τις συναντήσεις τους προκειμένου να παρουσιάσουν νέες ιδέες, να συζητήσουν τρέχοντα θέματα και να βρουν τρόπους για να ενισχύσουν και να προβάλλουν τις θεματικές τους.